Въпроси и отговори

Ако се интересувате от партньорство прочетете какво ви предлагаме.

Разгледайте статистика за блога на TheMidGame

Какъв фотоапарат използвате?

В момента снимам с Pentax K3II , като най-използваните от мен обективи са Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II LD Aspherical и SMC Pentax-FA 50mm F1.4. Разбира се, има и други, но през повечето време използвам тези.

Мога ли да Ви подаря по-хубави обективи?

Можете, разбира се, но надали някой иска да ме пита това!  :-)

Бихте ли ми препоръчали фотоапарат?

Трудно бих Ви насочил към определен фотоапарат, фотографията ми е хоби и не прекарвам часове, за да следя новостите в техниката. Много по-добре би се справил служителят в специализирания магазин. Бих Ви препоръчал да посетите специализиран магазин.

Мога ли да публикувам или споделя ваша снимка в социалните мрежи?

Ако страницата/профилът Ви е, за да рекламирате фирмата си, или изкарвате пари от нея, не без разрешение!

За лични профили във Facebook, Pinterest, Google+ или каквато друга социална мрежа използвате, ще се радвам, като разбира се връзката, която споделите, води към моя блог или някоя от моите страници. Ако искате да качите или публикувате моя снимка в личните си профили, моля Ви да споменете автора на снимката и интернет адреса на блога ми (www.andrey-andreev.com). Всички снимки са със запазени авторски права на Андрей Андреев.

Следвайте простото правило: Ако се съмнявате… питайте!

Мога ли да използвам ваша снимка на сайта си?

Зависи: Ако имате някаква реклама някъде на страницата си или имате финансова изгода от сайта си, отговорът е : Не без позволение… моля да попитате първо!

Както и ако сте туристическа, политическа, религиозна, обществена или каквато и да е друга организация, пак отговорът е: Не без позволение… моля да попитате първо!

Разбира се, няма какво да се лъжем, ще се наложи да платите добре. За моя радост фотографията е мое хоби и не се нуждая да продавам снимки, затова и цените не са ниски. За 2016 г. цените за кадър за website започват от 150лв. Всички снимки са със запазени авторски права на Андрей Андреев.

Ако сайтът ви е хоби или искате снимки за личния си блог, или сте интернет ентусиаст, който прави всичко заради любовта си към пътуванията или фотографията – заповядайте, използвайте снимките ми, като не пропуснете да посочите откъде сте ги взели и поставите линк към първоизточника! Ако ми пишете къде сте ги използвали, ще се радвам да прочета блога или статията.

Следвайте простото правило: Ако се съмнявате… питайте!

Може ли да отпечатаме ваша снимка на билборд, в списание, на рекламни материали, календари и …?

Разбира се, след като се свържете с мен и уговорим заплащането и авторските права. Но нека не си губим времето, пишете с конкретни оферти. Често получавам запитвания и за да отговоря на всички трябва да имам точна оферта. Вие си знаете бюджета и можете да предложите, нямам време да се пазаря.

Снимате ли сватби, деца, първи учебни дни, хотели…?

Фотографията за мен е хоби и в много редки случаи работя по поръчка. Не снимам сватби, кръщенета, деца или други подобни събития. Моля запознайте се с информацията за партньори, ако имате идея как можем да си бъдем взаимно полезни.

Продавате ли отпечатани снимки? Мога ли да отпечатам ваша снимка?

Не – не продавам. Но ако искате да си отпечатате моя снимка за стената в … килера или където сметнете за необходимо да окачите нещо мое, свържете се с мен, ще ви пратя кадър в подходящ размер. Не, няма цена за услугата, правя я само заради добрите отношения между хората, но пари не отказвам :-) така, освен вас, и аз ще съм по-приятелски настроен.

Моето село е много хубаво и има хубави неща и традиции за снимане в него, искате ли да ми дойдете на гости?

Разбира се, особено ако живеете в Непал. За съжаление времето и финансите са ни ограничени, но ако смятате, че можете да ни осигурите едно от двете, както и къде да спим, с радост ще дойдем във всяка точка на света. Приятна компания сме и сме двама. Винаги се опитвам да се свържа с местни хора на местата, където ходя, и винаги се получава по-автентично. Та ако искате да споделите някакви мигове с нас – свържете се с мен.

Как да се свържа с вас?

Най-лесно е на e-mail: andrey.andreev.photography[at]gmail.com

Много ми харесва работата Ви и искам да Ви се отблагодаря по някакъв начин!

Направихте го като ми харесахте работата! Как да помогнете може да видите тук. Приемам и пощенски картички и кекс!

 • Mитлена Петрова

  Здравейте,

  Попаднах случайно на вашата снимка на Етъра чрез Фейсбук.
  Бих искала да разбера, дали имате други снимки на български села?
  Каква е цената конкретно на тази снимка, така че да се уголеми 60х60.
  Благодаря ви предварително за отговорите и за прекрасните снимки,
  които правите!

  Поздрави,
  Миглена

  • Здравейте,
   Имам доста снимки от села, но Етъра се получи особено сполучлива :) (то не е много село). Ако искате разгледайте тук: http://www.andrey-andreev.com/tag/bulgaria/
   Ако искате снимка да си я окачите у вас, ще се радвам да Ви я пратя и без заплащане. Пишете ми на e-mail: eng.andreev@gmail.com и ще се разберем. Пишете точно за какво Ви трябва.
   Поздрави!
   Андрей

 • Hi Andrey, first of all I want to congratulate you on the most superb photos. My Husband and I run a website (see above) it has a no advertising policy (unless by members who can fully recommend a service provided to them) and we run our website for free. I have read your policy regarding sharing your website and photos and feel that I could just go ahead as we meet your criteria, but I would rather be sure and have your permission to do so. Looking forward to your reply, many thanks and kind regards, Jackie and Keith.

Copyrighted Image