Home Като на гости5 звезди Aparthotel Lucky Bansko ***** – там, където намерихме пълното семейно щастие

Aparthotel Lucky Bansko ***** – там, където намерихме пълното семейно щастие

13 minutes read

Гледали сме филма „С деца на море“ и откак си имаме нашата малка лудетина, вече 3 години и нещо, знаем, че понятията почивка и деца на едно място невинаги се връзват. Разбира се, че си прекарваме чудесно, когато сме семейно заедно. Но както каза една приятелка – „Много обичам да си играя с Ани, но много ме изморява“. Само малката Ани май не се мори лесно, ако съдим по абсолютното ѝ нежелание да спи. И така, този път нашата групичка се отправя към Банско в началото на май – едно прекрасно време да се ходи в Банско.

Причината, която ни отвежда тук точно в този момент, е петзвездният СПА хотел в Банско Aparthotel Lucky Bansko. Признаваме си, че който и друг да ни бе поканил в Банско точно сега, вероятно щяхме да откажем, защото този месец се оказа особено натоварен за нас. Но защо пък да не отидем и да не прекараме един спокоен семеен уикенд в Банско, без да се претоварваме и почивайки си само в хотела?!

Първи срещи с Aparthotel Lucky Bansko*****

Никога не ни бяха питали по телефона при резервацията от какъв пол е детето. Обичайните въпроси като „Имате ли нужда от детска кошара или нещо специално за детето?“ винаги правят добро впечатление. Но нямахме никаква представа какво значение може да има и полът. След този разговор вече осъзнавахме колко много се държи на детайлите в Aparthotel Lucky Bansko SPA & Relax и това не спря да ни прави впечатление и до края на престоя ни.

Пристигането бе още по-разглезващо, особено след като си спестихме едно от най-уморителните неща, а именно разтоварването на багажа. Погрижиха се и за паркирането на колата, а на нас оставаше само да си почиваме.

Уютният лоби бар на апартхотел Лъки Банско***** Aparthotel Lucky Bansko

Уютният лоби бар на Aparthotel Lucky Bansko*****

Първото и най-важно нещо, което прави впечатление в Aparthotel Lucky Bansko, е обслужването. Нито луксозното обзавеждане навсякъде, нито десетките варианти за забавления и удобства създават такава невероятна атмосфера, колкото прекрасното отношение на всеки един човек от персонала към всеки един гост, независимо откъде и по каква линия е дошъл. Нашата лична философия е, че винаги е хубаво да си добронамерен и усмихнат с околните, а и това не струва нищо. И страшно се зарадвахме, че и в Aparthotel Lucky Bansko държат на това. Няма нищо по-човешко и позитивно от това да се разминаваш с камериерката в коридора и да се поздравявате с „Добър ден“. А в същото време, няма нищо, ама нищо трудно в тази работа.

Aparthotel Lucky Bansko – раят за децата (и техните родители)

Детски кът в хотел Лъки Банско

Детският кът, в който има и целодневно аниматор

Детският кът

Докато се настаним, огледаме и наснимаме хотела, изпратихме Ани в детския кът, където целодневно си има аниматор. После бе трудно да я измъкнем, но я примамихме с това, че ще ходим в басейна. Иначе, детският кът е много приятен и е точно до ресторанта, та можете и да вечеряте на спокойствие. Има и голяма детска площадка навън до хотела, която също е радост за малчуганите.

Външната детска площадка в апартхотел Лъки Банско

Външната детска площадка

На СПА с деца

СПА центърът е също много приятелски устроен за деца. Детският басейн е в единия му край, а до него е малкият солен басейн, в който влизаха и възрастни, и деца, тъй като е сравнително плитък. Дълбокият басейн за възрастни е след това и спокойно можете да си наблюдавате детето и от него, без да се страхувате, че ще падне в дълбокото, без да иска.

Ани в соления басейн

Ани в соления басейн

Солната стая за релакс също е подходяща за деца, особено ако боледуват често или имат респираторни проблеми.

И още глезотии за деца

И както споменахме още в началото, в този хотел много се държи на детайлите и особено на отношението към децата. Приятно бяхме изненадани да открием детско халатче, детски чехли и плюшена играчка – зайче на леглото, предвидено за Ани. Също така детски комплект тоалетни принадлежности.

Играчката, която чакаше Ани на леглото - апарт хотел Лъки Банско

Леглото на Ани

Ако пътувате с по-малки деца, можете спокойно да поискате количка, бебешко креватче, поставка за преповиване, гърне и всички нужни аксесоари за безпроблемния ви престой. Всичко се предоставя безплатно при поискване.

А когато децата се чувстват комфортно в тази атмосфера, няма как и родителите да не са щастливи и спокойни.

Време за СПА

В почивните дни ние често бягаме от тълпите с много ранни посещения на басейна. Обичам басейни, които работят от 8 сутринта до 22ч. Мога да се вмъкна преди да са се събудили всички или след като всички вече вечерят.

В почивните дни ние често бягаме от тълпите с много ранни посещения на басейна. Обичам басейни, които работят от 8 сутринта до 22ч. Мога да се вмъкна, преди да са се събудили всички или след като всички вече вечерят.

Басейните в Aparthotel Lucky Bansko

Бързо след настаняването се отправихме към СПА центъра – любимото ни място във всеки хотел. Докато Ани се плацикаше в детския басейн, ние можехме спокойно да почиваме по шезлонгите, да се киснем в соления басейн или пък да поплуваме в големия. Детският басейн е едновременно отделен, но и близък и лесен за наблюдение от всички останали басейни. Та спокойно всеки може да се къпе, където му е удобно. Ани не е от децата, които държат родителите им постоянно да са с тях, и топлата вода в нейния си басейн ѝ бе достатъчно забавление.

Големият басейн в хотел Лъки Банско

Големият басейн в Aparthotel Lucky Bansko – дълбок между 140 и 160 см с хидромасажна зона в единия край

Термална зона

Е, за термалната зона се редувахме, тъй като там не е много подходящо за деца. Но пък колко време е нужно на човек там – 5 мин сауна, после едно ледено ведро или леден басейн, или пък минутка в ледената стая, където е -18 градуса, и след 2-3 такива кръгчета си като нов. После всички вкупом в солната стая за релакс, където ние си лежахме на лежанките, а Ани се радваше на креслата – люлки.

Стаята за релакс със солни тухли в апартхотел Лъки Банско отзиви

Стаята за релакс със солни тухли

Ако сте любители на масажите или терапиите за лице, тяло и т.н., в СПА центъра на Aparthotel Lucky Bansko предлагат много видове, включително Fish Spa. Разбира се, имаше и терапии и масажи специално за деца.

[info]Има и фитнес и поздравяваме всички, които го използват, защото никой от нашето семейство няма представа какво да прави вътре.[/info]

Защо закуската е най-важното хранене за деня?

Много дебели книги и стари мъдрости казват, че закуската е най-важното хранене за деня. И макар невинаги да спазваме това правило в ежедневието си, в Aparthotel Lucky Bansko ни показаха как наистина една закуска дава страхотно начало на деня.

Този път ще си спестим думите, можете да видите как изглежда закуската от снимките. От коментари май няма нужда – само на още едно място сме виждали нещо подобно, в Италия.

Вкусотии на закуска в хотел Лъки Банско

Вкусотии на закуска в Aparthotel Lucky Bansko


Солени вкуснотии на закуска в хотел Лъки Банско

Солени вкуснотии на закуска


Любимите на всички пресни палачинки - Лъки Банско

Любимите на всички пресни палачинки

Освен за закуската, от хотела се грижат за добрия тонус и настроение на гостите си и в останалата част от деня. В стаята си намерихме като комплимент чай, кафе на капсули, минерална вода и бутилка вино.

[info]Разбира се, освен закуска, в хотела можете да хапнете и изискан обяд или вечеря. На разположение на гостите са както основният ресторант Le Bistro, така и италианският Leonardo, който се намира точно срещу хотела. А през зимния сезон работи и алпийски фондю ресторант. [/info]

Какво няма в Aparthotel Lucky Bansko?

Ами, всъщност, не открихме нищо, което да липсва. Заедно с петзвездното обслужване, на практика всичко, от което имате нужда в хотела, може да ви бъде предоставено.

Козметиката за баня е луксозна, в началния комплект тоалетни принадлежности открихме клечки за уши, шапка за баня, памучни тампони за лице, та дори ластици за коса. Също така четки за обувки, обувалка и гъбка за обувки – все звучащи тривиално приспособления, които обаче сме забелязвали само в луксозни хотели. При поискване можете да получите безплатно комплект от четка и паста за зъби, комплект за бръснене, комплект за маникюр, гребен, допълнителни възглавници (пухени или ортопедични – както ви е по-удобно), завивки, та дори топ матрак от мемори пяна, ако случайно леглото ви се стори твърдо или неудобно. Да, Мимето е станала голяма глезана и си поискахме последното. Иначе ни направи прекрасно впечатление, че хотелът се реновира всяка година, като през сезон 2018 са подменени всички матраци.

Спалнята в хотел Лъки Банско

Спалнята на апартамент Делукс

Друго нещо, което ни изуми, бе почистването на стаите по няколко пъти на ден. Едва 2-3 часа след пристигането ни, точно след като се бяхме наплацикали в СПА центъра и излизахме на разходка, в стаята ни се появи усмихната камериерка, която след това ни бе подменила всички използвани халати и хавлии и бе оправила бъркотията, която бяхме успели да създадем за кратко време. Регулярното почистване и оправяне на стаята и на следващата сутрин също си бе налице, изобщо, голяма глезотия.

Ани си почива в нейната си стая - апартамент Делукс в хотел Лъки Банско

Ани си почива в нейната си стая

Ако случайно честото минаване на камериерките ви смущава – добре е да използвате по предназначение поставените на видно място табелки за врата, предупреждаващи да не ви безпокоят.

Още глезотии в Aparthotel Lucky Bansko*****

Каквото и да напишем в тази статия, все ще пропуснем да споменем някоя от всичките услуги. Всичко изброено дотук ползвахме като гости с основен пакет от две нощувки със закуски. Но вече леко завидяхме на някои от гостите, които са тук за седмица с разнообразни пакетни програми. Например, имат програма за влизане във форма Лъки Фит, която включва здравословен режим с включена подходяща храна и спортни занимания, от които няма как да не си тръгнете по-слаби и красиви (Мимето силно вярва в това). Също така имат програми за деца под формата на езикови лагери, йога програми, всевъзможни козметични и медицински процедури.

Мимето е убедена, че ако остане за седмица тук, със сигурност ще си тръгне по-красива - хотел Лъки Банско

Мимето е убедена, че ако остане за седмица тук, със сигурност ще си тръгне по-красива

Какво друго да правите в Банско?

Разбира се, че щяхме да забравим, но се сещаме накрая. През летния сезон 2018 гостите на хотела могат да се възползват от безплатен трансфер от хотела до центъра на Банско вечер, от 18 до 22 ч. А всеки четвъртък и събота от хотела организират планински преход с водач в околностите, пак безплатен за гостите. Иначе, хотелът е на не повече от 10 мин пеша от централната част и стария град на Банско и спокойно можете да излезете да се поразходите.

В Банско през пролетта е много спокойно и много красиво

В Банско през пролетта е много спокойно и много красиво, и дори леко драматично

В Банско е особено приятно пролетта, когато натовареният зимен сезон е отминал, а летният не е започнал. Не пропускайте да се разходите по главната улица и по уличките на стария град. Хубаво впечатление ни направи, че старият град е доста приятно почистен и реновиран, като автентичният му вид е запазен, и определено изглежда прекрасно. Винаги можете да седнете на кафе или да похапнете в някоя от многото механи, ако не сте си запазили предварително вечеря в хотела (което също не е никак лоша идея).

Да се разходите из планината също е едно от най-хубавите неща, които можете да правите през лятото в Банско, стига да имате ентусиазъм и физическа готовност. Не, че е нужно кой знае какво, но не всеки е фен на катеренето на планини, затова вие си избирате. Един от най-популярните маршрути от Банско е до връх Вихрен.

Ако сте в Банско през зимата, този абзац вероятно не ви е полезен изобщо, защото сигурно сте дошли на ски. Тъй като ние не сме идвали в хотела в този сезон, не можем да гарантираме, че изброените услуги като шатъл до центъра и безплатни преходи са валидни и тогава (по-скоро има други бонуси, питайте в хотела).

апарт хотел Лъки Банско България, луксозен хотел в Банско, петзвезден хотел в Банско Aparthotel Lucky Bansko

Aparthotel Lucky Bansko

Като цяло, независимо в кой сезон сме тук, ние вероятно бихме могли да изкараме много време, дори без да излезем от Aparthotel Lucky Bansko. И докато пишем тези редове, наближава времето да си тръгваме, а никак не ни се тръгва.

Как да резервираме?

Бихме ви препоръчали да проверите офертите на сайта на хотела или да се обадите на рецепцията. А ето тук натиснете, ако предпочитате резервация през booking.com

Колекция от уникални хотели в секцията ни „Хотелът като пътешествие“.

Последвайте ни в Instagram или Facebook, там сме много активни.


Може да ви хареса също

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyrighted Image