Home Винен туризъмВино Аплауз Розе 2019 от Вила Мелник – чаша изящество

Аплауз Розе 2019 от Вила Мелник – чаша изящество

5 minutes read

Днешната история се развива по време на един неделен лежерен обяд, в който с приятели сме си поръчали умопомрачително вкусна храна, ние сме занесли кашонче вино и се подготвяме за дълги часове около масата. Мими дори е с рокля, Катя тъкмо се върна от фризьор, а Андрей и Сашо гледат 4 броя деца, докато Мими се оглежда с роклята. Специалните моменти си ги създаваш сам, а когато ресторантите са затворени и никой не те кани на събития, защо да не си превърнеш обяда в събитие? Менюто ни е тристепенно, но започваме с първото – салатата, която е много засукана – зеленолистни, горгондзола, поширани круши, мариновани репички и шери дресинг. Много се чудим дали да отворим Сандански мискет или Розе, но избираме розето. В нашия случай – Розе Аплауз 2019 от Вила Мелник.

Аплауз Розе 2019 от Вила Мелник и салатата
Аплауз Розе 2019 от Вила Мелник и салатата

Обичаме да свързваме виното с това, което ще сложим на масата и с цялостната обстановка, защото и тя е много важна за всяко добро вино. Санданския мискет бихме го препоръчали по-скоро с риба или суши, но и двете сервирайте много добре охладени.

Мими дегустира Aplauz Rose 2019 на Вила Мелник
Мими дегустира Aplauz Rose 2019 на Вила Мелник

В розетата винаги има някаква мистичност, поне за нас. Розето е виното, което винаги посрещаме без капчица очаквания и предположения. На българския пазар можем да открием широка палитра от розета, в разнообразни стилове, от разнообразни сортове, в най-разнообразни вариации. Често на етикета пише само годината, а винарните обичат да правят различни розета от едни и същи серии всяка година, в зависимост от реколтата и идеите си. Но дори да пише сорта на етикета, тази информация рядко успява да създаде у аматьорските ни представи някакви реалистични очаквания. Затова посрещаме всяко розе с вълнение и ентусиазъм.

Аплауз Розе 2019

Аплауз Розе реколта 2019 е от Широка мелнишка лоза, Мавруд и Пино ноар – страшно любопитна комбинация между дивата Широка Мелнишка лоза, добре познатия Мавруд и частица от благородния Пино Ноар, който няма нужда от представяне.

Тук може да прочетете статията ни за българските сортове, част от които са мавруд и широка мелнишка лоза.

Вино с цвят на сьомга, бистро и искрящо, все едно шепа миниатюрни диамантчета са разпръснати като фин филм в чашата. Забележителен аромат, богат на червени плодове. А първите глътки са обемни, минерални, но със свеж финал и вкус на зрели ягоди.

Дегустационни бележки
Дегустационни бележки

И дни по късно не можем да забравим тази обемност и минералност, която ни връхлетя от Аплауз Розе 2019 на Вила Мелник. Розе, на каквото наистина не бяхме попадали от доста време и което заобичахме моментално и по каквито Андрей така много си пада.

С какво да комбинираме? – #КомбинирайСВино

Много се радваме на кампанията на Вила Мелник #КомбинирайСВино, защото и за нас виното винаги е било истински пълно преживяване само в комбинацията на подходяща храна. Нещо като семейството – всеки човек си е красив и очарователен за себе си, но истинската магия се случва, когато се съберем заедно.

Дали заради закачливия и пикантен вкус на горгондзолата, шери дресинга или като цяло, но салатата се оказва невероятно добра компания на виното, или пък то на нея. А неделният обяд започна със страхотно настроение и енергия и продължи почти до вечерта. Но няма да забравим да ви разкажем и за второто ястие, което също бе страхотно приготвено.

Аплауз Розе от Вила Мелник и салата с горгондзола и поширани круши
Аплауз Розе от Вила Мелник и салата с горгондзола и поширани круши
Вино:Aplaus Rose 2019
Страна:България
Сорт:Широка Мелнишка лоза, Мавруд, Пино ноар
Реколта:2019
Изба:Вила Мелник
Местоположение:село Хърсово, Сандански
Цена:19 лв. от винарната
Барик:не
Температура на консумация: 10-12°C
Разбъркваме салатата с дресинга и започваме обяда
Разбъркваме салатата с дресинга и започваме обяда

Последвайте ни в Instagram или Facebook, там сме много активни.


Може да ви хареса също

Copyrighted Image