Home ДържавиГърция На круиз с деца със Celestyal Cruises: защо ДА

На круиз с деца със Celestyal Cruises: защо ДА

35 minutes read

Мамо, тате, кога се връщаме на кораба?

Когато си на едно от най-неземно красивите места, плажа Саракинико на остров Милос, снежнобялата скала отразява върху теб изгарящото слънце в летния ден, но не можеш да откъснеш очи от пейзажа, който буквално може да те ослепи, този въпрос пронизва горещия въздух като истински гръм от ясно небе. За нас, обаче, той не е неочакван. Плаваме на круиз с двете деца, на 4 и 8 години, вече 4 дни, и сме наясно, че от всички вълшебни дестинации, от всички неща, които правят за пръв път, самият кораб и самото плаване им доставят най-голямо удоволствие. И да ги зарадваш с нещо извън него понякога е предизвикателство, но съвсем не толкова сложно.

Разрешаваме им да се съблекат и да се плацикат в плиткото заливче между искрящо красивите скали, макар да имаме само няколко минути. Изражението по изморените и сгорещени от жегата личица рязко се променя и два чифта крачета нагазват боси в каменистото дъно, а усмивките грейват.

Ослепителният плаж Саракинико на остров Милос
Ослепителният плаж Саракинико на остров Милос
Ани и Ади на остров Милос
Ани и Ади на остров Милос

Круиз с деца е непрестанна въртележка от емоции за четирима ни. В една секунда се смеем и радваме на времето си заедно, а в следващата се чудим защо изобщо го причинихме на себе си и на децата. Докато в следващия момент не видим как се сблъскват със следващото ново нещо, следващата дестинация и предизвикателство, което да осмисли деня им.

Като вулкана на Санторини, за който Ани продължава да чете, разпитва и говори седмици наред, след като сме се върнали от това пътуване. 8-годишната ѝ главичка е изцяло обсебена от мисълта за подводните вулкани и потъналия кораб в калдерата на Санторини.

Ани и калдерата на Санторини
Ани и калдерата на Санторини

4-годишната Ади пък не може да спре да говори за „огромната“ вълна, която я заляла след преминаването на ферибот близо до един от вълшебните плажове на Миконос.

На плаж в Миконос. Отзад е корабът ни Celestyal Crystal

И двете не спират да говорят за новата си приятелка Габи – аниматорката на кораба Celestyal Crystal, която за огромен наш късмет се оказа българка и прекара безценни (и за нас, и за децата) часове с Ани и Ади на кораба.

Откак сме слезли от кораба в Солун, не спираме да си припомняме всеки един момент от това плаване. И да благодарим на себе си, че имахме смелостта и куража да вземем децата с нас на този едноседмичен круиз из Егейско море. В тази статия ще ви разкажем най-вече за особеностите на семейното плаване на круиз с деца, а в отделна ще обърнем повече внимание на всяка от посетените дестинации.

Как избираме круиз, подходящ за деца?

Желанието ни да заведем децата на круиз се появи миналата година, след като за пръв път ходихме на круиз само двамата. Тридневното плаване с кораба Celestyal Olympia на кипърската компания Celestyal Cruises толкова много ни хареса, че бяхме решени да го повторим в разширен формат. Обиколката на едни от най-вълнуващите дестинации в Егейско море – Кушадасъ, Санторини, Миконос, Крит, Патмос едновременно много ни хареса, но ни запали да ги посетим отново и за повече време. И още в началото на тази година започнахме да търсим вариант за круиз с децата. Спряхме се на 7-дневния маршрут Idyllic Aegean с кораба Celestyal Crystal на същата компания.

Ето нещата, които ни накараха да изберем именно този круиз.

 • На първо място, компанията. Първият ни и единствен круиз до този момент бе със Celestyal Cruises, хареса ни и не си и помислихме да рискуваме с друга компания, при това с децата.
 • Търсихме сравнително близка дестинация. Някои маршрути на Celestyal Cruises позволяват качване не само от Атина, но и от Солун и други пристанища. Избрахме именно такъв, за да намалим пътя от дома ни до пристанището, а и да можем да отидем с автомобил, защото самолетът и оскъпява, и усложнява пътя.
 • Егейско море ни се стори отлична дестинация, защото хем ни бе позната донякъде от миналия круиз, хем искахме да се върнем по гръцките острови и да ги разгледаме по-обстойно.
 • Чисто практически този регион е удобен, защото в почти всеки един момент си в цивилизацията, в Европейския съюз, имаш телефон, интернет и сравнително лесен достъп до болници, магазини и всякакви услуги от битов характер. А това при пътуване с две деца и жена, на които им прилошава при пътуване, е важно.

И така, още през февруари запазихме нашия идиличен семеен круиз с деца със Celestyal Cruises.

Избраният от нас маршрут Idyllic Aegean е кръгов: Атина (Пирея) – Солун – Кушадасъ – Крит – Санторини – Миконос – Милос – Атина – и така нататък. Можеш да се качиш от Атина, Солун или Кушадасъ, като във всеки от трите случая круизът продължава 7 дни и слизаш в същото пристанище, от което си се качил. Повечето маршрути на Celestyal Cruises са такива.

От септември 2023 г. 7-дневните круизи на Celestyal Cruises, включително Idyllic Aegean, ще бъдат обслужвани от новия им кораб Celestyal Journey. Той е по-голям и по-луксозен от Celestyal Crystal и вярваме, че преживяването ще бъде още по-добро.

Качваме се на кораба Celestyal Crystal от Солун
Качваме се на кораба Celestyal Crystal от Солун

Как да резервираме круиза?

Няма да ви лъжем, признаваме, че ползвахме контактите си с представители на Celestyal Cruises от миналата година , за да се консултираме за най-удобните опции за нашето семейство и ги помолихме да ни резервират места. Като цяло, сайтът на Celestyal Cruises е изключително хубав и богат и можете да резервирате билетите си директно чрез него. Там можете да разгледате планове на палубите, различните категории каюти и т.н., за да прецените. Ние проучихме всичко именно от него, преди да помолим да ни направят резервация.

При нашия формат – двама възрастни с 2 деца на 4 и 8 години, най-удобният вариант бе да вземем 2 съседни каюти с обща врата помежду им. Чувствахме се наистина много комфортно. Ако сте с едно дете, в каютите има и разтегателен диван, на който то може да бъде настанено и да вземете само една каюта, което доста облекчава бюджета. Има варианти за вътрешни и външни каюти, студиа с балкон и т.н. Ние бяхме във външни каюти без балкон, категория XC, на палуба 4.

Каютата ни на Celestyl Crystal. Другата бе същата, но огледална и точно до нея
Каютата ни на Celestyl Crystal. Другата бе същата, но огледална и точно до нея

Съвет: търсете каюти към носа на кораба, там вибрациите от двигател се усещат по-малко, особено, ако сте на по-малки кораби.

Можете да резервирате пътуването и през туристическа агенция – компанията има добра дистрибуция в България и доста български агенции предлагат круизите на Celestyal. Някои от тях предлагат и пакети с пътуване до пристанището, водач на български език и т.н. Не сме ползвали тази опция, но по време на нашия круиз имаше група българи, пристигнали именно по този начин.

На круиз с деца – подготовка и какво да вземем?

Децата прекараха почти половин година в еуфория и нетърпение за предстоящия круиз. Започнаха да си приготвят багажа седмици предварително. При нас подготовката също течеше отрано, поради някои важни особености.

 • Паспорти. Тъй като точно този круиз има спирка на турска територия, е необходимо всички пътуващи да имат паспорт с минимум 6 месеца валидност  към датата на посещение в Турция. Тъй като паспортът на Ади бе на границата на валидността, решихме да го подновим. От круизната компания ще ви поискат паспортите още след резервацията, за да ви регистрират като пътници. Оттам нататък на кораба, при слизане и качване от него няма да ви трябват, но все пак ние винаги си носим личните документи.
 • Багаж. Представете си, че отивате за седмица на голям хотел, 4 или 5 звезди. Иначе казано – на кораба няма да ви липсва нищо. Има многобройни ресторанти, барове, всичко работи почти денонощно, в каютите има всички необходими принадлежности. Вземете си удобни дрехи и обувки, както и бански. Ако плавате през лятото, важни са шапката, очилата и слънцезащитата. Но дори да ги забравите, корабът всеки ден спира на различна дестинация и има откъде да си купите всичко.
Пазарът в Кушадасъ е отлично място да си напазарувате... ами всичко. Ние купихме ранички и ветрила на децата и малки шарени купички за нас
Пазарът в Кушадасъ е отлично място да си напазарувате… ами всичко. Ние купихме ранички и ветрила на децата и малки шарени купички за нас
 • Лекарства. На кораба има медицински център и лекар, но най-хубаво е да не се налага. При нас най-големият страх бе дали децата и Мими ще хванат морска болест и дали ще успеят да я контролират. Затова се заредихме с няколко различни вида медикаменти и добавки против прилошаване, които давахме превантивно. Свършиха работа и никой не се почувства зле.
 • Не пълнете куфарите до горе или си носете бонус чанта за нещата, които ще си купите. В нашия случай – виното от Милос, зехтина от Крит, новите раници на децата и какво ли още не.

Важно! При всяко качване и слизане от кораба багажът ви минава през скенерите на терминала на пристанището, подобно на летищните проверки. Няма ограничения за течности в багажа, но са забранени взривоопасни, остри и запалими предмети. Не можете да качите на кораба и дрон, независимо дали го ползвате. За фотографската техника може да ви поискат подробно описание на моделите и серийните номера на камерите и обективите. В сайта на Celestyal Cruises има подробно описание какво можете и не можете да носите.

Пътуване от и до пристанището

Ние избрахме да се качим от Солун и да пътуваме дотам с автомобил, защото ни се стори най-удачният вариант. От Стара Загора до Солун са около 6 часа, които ние взехме за един ден с една почивка за обяд. На отиване избрахме да останем за една нощувка в Солун, да разгледаме града и на следващия ден да се качим спокойно на кораба.

Понеже времето ни бе ограничено, държахме да се настаним в централната част на града, за да се разхождаме пеша и после бързо да се придвижим към пристанището. Най-голямото предизвикателство тук е паркирането, дори на платен паркинг е трудно да се вредиш, и затова държахме да намерим хотел с осигурен паркинг. Настанихме се в чудесния Pillow Urban Stay, само на метри от Бялата кула. Хотелът си партнира с частен паркинг наблизо и директно ни бяха запазили място и ни насочиха към паркинга. Плащането за паркиране също става в хотела и откровено можем да го препоръчаме.

Бързи снимки от разходката в Солун, час преди да се качим на кораба
Бързи снимки от разходката в Солун, час преди да се качим на кораба

Качването на кораба в нашия случай бе между 12 и 16 ч.

Ако сте с автомобил, паркирането на пристанището е много удобно. Има специален паркинг за пасажери на круизни кораби в самото пристанище и цените са доста по-добри от стандартните платени паркинги в центъра на Солун. Възползвахме се именно от тази опция, която ни бе препоръчана от круизната компания и сме много благодарни.

Много красивата стара сграда на пътническия терминал на пристанището в Солун
Много красивата сграда на пътническия терминал на пристанището в Солун, строена 1909 – 1912 г.
Пристанището на Солун
Пристанището на Солун

На кораб с деца

Самото „натоварване“ на кораба е бързо и много организирано. Явихме се на терминала, разтоварихме си багажа и на входа вече ни чакаха служители на Celestyal Cruises. Подадохме си билетите и паспортите и най-напред ни залепиха стикерчета на куфарите. Още на входа вземат големите куфари и ги отнасят директно в каютата, за да се избегнат задръствания с куфари по коридорите.

Багажът на пътниците, завършващи круиза си в Кушадасъ
Багажът на пътниците, завършващи круиза си в Кушадасъ

Така ние само с лек ръчен багаж изчакахме да ни дадат бордни карти и се качихме на кораба.

Качваме се на Celestyal Crystal
Качваме се на Celestyal Crystal – на круиз с деца

В корабите на Celestyal Cruises бордните карти са магнитни пластики, които служат едновременно за документ за самоличност и разплащателно средство на самия кораб. Натрупаните сметки от консумация и други услуги се плащат в края на пътуването. Децата получиха и гривнички за ръцете с номера на каютата и телефона на родителите, за да ни открият лесно, ако се загубят на кораба.

И така, 7-дневният круиз с деца започна.

Чао, Солун! Ще се върнем след седмица
Чао, Солун! Ще се върнем след седмица. Някой ни беше питал колко е висок парапетът на палубата и не е ли опасно за деца. Висок е достатъчно, но не е безопасно да се катерят по него.

Първата ни задача бе да обиколим кораба и да се запознаем с основните зони в него.

Celestyal Crystal

Celestyal Crystal е среден по размер кораб с капацитет до около 1200 пътници и почти 500 души персонал. В сравнение с най-големите круизни лайнери, дори минава за малък. На нас много ни хареса, защото всички зони са много уютни и никъде няма тълпи и струпвания на хора.

На пристанището на Миконос винаги е много натоварено. Нашият кораб в момента е най-малкият от присъстващите
На пристанището на Миконос винаги е много натоварено. Нашият кораб в момента е най-малкият от присъстващите на снимката
Celestyal Crystal
Celestyal Crystal

На кораба има 5 или 6 ресторанта, още толкова барове, басейн, СПА център, магазин, казино. Целодневно има анимация в различните зони – танци, учене на езици, разнообразни игри за деца и възрастни и отделно детска анимация по 2 часа на ден.

Един от ресторантите за закуска на кораба
Един от ресторантите за закуска на кораба
Бар Horizons, където вечер бе дискотеката, а през деня предлага чудесна гледка от най-високата част на кораба
Бар Horizons, където вечер бе дискотеката, а през деня предлага чудесна гледка от най-високата част на кораба

За огромна наша радост детската аниматорка Габи бе българка и отлично се разбираше с нашите деца. Всяка вечер има и представление в театъра на кораба с различна тема – цирк, гръцка вечер, АББА вечер и др. Децата страшно харесаха цирка.

Моменти от представлението "Кабаре" във втората вечер от нашето плаване
Моменти от представлението „Кабаре“ във втората вечер от нашето плаване

Ние се качихме около обяд и бързо се озовахме в ресторант Amalthia, който е основният ресторант на кораба. По нашите критерии бе най-изискан и спокоен от всички ресторанти на кораба и почти винаги ползвахме него.

Ако не сте такива сноби като нас, много хора предпочитаха двата бюфет ресторанта на най-горната палуба, точно до басейна. Но ние сме си сноби и обичаме храненето да ни е спокоен ритуал с всичките си степени и атрибути.

На обяд на Celestyal Crystal
На обяд на Celestyal Crystal

Храната на кораба

Храната на корабите на Celestyal Cruises е включена в абсолютно всички пакети. Имате закуска, обяд и вечеря, както и следобедни закуски и късна нощна закуска. Можете да се храните във всички ресторанти. Има само един, в който се заплаща допълнително, но няма опасност да попаднете в него случайно и без резервация.

Нашият любим ресторант бе Amalthia, който е и основният ресторант на кораба. В редки случаи работи като бюфет, но обикновено е а ла карт.

Красиво аранжираните маси в ресторант Amalthia
Красиво аранжираните маси в ресторант Amalthia

Разликата между всички ресторанти е единствено във формата – храната е една и съща и се приготвя в една обща кухня на кораба. Но в а ла карт ресторанта можете да поръчате различни степени – предястия, супи, основни, десерти, прилежно и красиво аранжирани и поднесени в съответния ред.

Ако изберете бюфета – храната ще е същата като продукти и качество, но ще трябва да си я аранжирате и сервирате сами.

Радостта от десерта
Радостта от десерта. На круиз с деца

В а ла карт ресторантите има и детско меню, включващо бургери, хапки и такива неща. Нашите деца понякога ядяха от него, а по-често молеха да им сервират само купичка с варени броколи или пържени яйца. Макар тези неща да ги няма в менюто, персоналът много отзивчиво молеше кухнята да ги приготвят. Като цяло, на кораба много обичат деца и ще направят всичко, за да ги зарадват.

Ади, успешно зарадвана в ресторанта на Celestyal Crystal
Ади, успешно зарадвана в ресторанта на Celestyal Crystal

Напитките

В базовите пакети са включени ограничени напитки и само по време на хранене. Но пък се предлагат най-разнообразни пакети. На нас от Celestyal Cruises ни предоставиха пакет Premium Plus за четирима ни, с молба да ги тестваме и да споделим откровено мнение за услугата.

Пакетът включва абсолютно всички напитки от менюто на стойност до 10 евро всяка, което са 99 % от напитките. Възползвахме се максимално от десетките видове смутита, фрешове, шейкове за децата и не на последно място – вина за нас.

Виненият лист на борда е отличен и го пробвахме целия
Виненият лист на борда е отличен и го пробвахме целия
Когато в предложенията за вино на чаша има и Бароло
Когато в предложенията за вино на чаша има и Бароло

Имат прекрасна винена селекция. Има и по-ограничени пакети като примерно детски пакет, или безалкохолен пакет или пък пакет само с минерална вода.

Често се случваше да заменим закуската сутрин с кафе и смути на бара
Често се случваше да заменим закуската сутрин с кафе и смути на бара
Следобедно освежаване след много горещ ден
Следобедно освежаване с фреш, смути и млечни шейкове след много горещ ден

Дестинациите – най-голямото богатство на Celestyal Cruises

Celestyal Cruises са известни с това, че предлагат уникални дестинации и екскурзии. Корабите им не са огромни и посещават места, до които големите лайнери не стигат. Като островите Патмос и Милос, примерно, но и популярни места като Санторини и Миконос, които са очаровали не един турист. Тези перли на Егейско море можете да разгледате и сами, и с организирана екскурзия – изборът е ваш.

По време на круиза Idyllic Aegean корабът спира всяка сутрин на различно пристанище, остава на него до късния следобед или дори късно вечер и отплава за следващото. На някои пристанища като Кушадасъ, Пирея и Ираклион можете да слезете пеша по всяко време, да се разходите и да се качите на кораба.

Celestyal Crystal на пристанището в Кушадасъ
Celestyal Crystal на пристанището в Кушадасъ

На островите често слизането става с лодки, които през 20-30 минути извозват пътниците до брега и обратно. Лодките до брега не се доплащат, ако просто искате да се разходите сами.

Хайде към Санторини!
Хайде към Санторини!
Лодката, която ще ни отведе до Санторини
Лодката, която ще ни отведе до Санторини
На някои по-малки острови като Милос се използват собствените спасителни лодки на кораба за придвижване до брега
На някои по-малки острови като Милос се използват собствените спасителни лодки на кораба за придвижване до брега

На екскурзия със Celestyal Cruises

Във всяка дестинация има и организирани екскурзии, които се заплащат и са с водач и организиран транспорт. Всяка екскурзия е с различна програма и може да е подходяща за деца, може и да не е.

В сайта на Celestyal има подробна брошура с описание на екскурзиите, продължителност и степен на трудност. Можете да попитате и на борда. Екскурзиите се запазват поне 2 дни предварително. Ние избрахме такива, които нямат много ходене и трудни терени, заради децата. Повече културна и кулинарна програма и обиколки с автобус.

Успяхме да обиколим почти целия остров Санторини и дори да се качим до най-високата му точка с организирана екскурзия с автобус
Успяхме да обиколим почти целия остров Санторини и дори да се качим до най-високата му точка с организирана екскурзия с автобус
Муцуни на Санторини
Муцуни на Санторини

Ако сте с по-големи деца, има страшно интересни екскурзии като посещение до необитаемите острови в калдерата на Санторини и уникалния археологически резерват Делос край Миконос. А около Милос можете да обикаляте с лодка и да се гмуркате около скалите.

Прекрасният Милос. Тук наблизо е открита статуята на Венера Милоска. А отсрещния бряг, който виждате, е необитаемата половина на острова, която е природен резерват
Прекрасният Милос. Тук наблизо е открита статуята на Венера Милоска. А отсрещния бряг, който виждате, е необитаемата половина на острова, която е природен резерват

За нас най-практично се оказа да си запазваме полудневни организирани екскурзии, а във втората част от деня да сме на кораба. Така успявахме хем да направим опознавателна обиколка на островите, хем да не се преуморяваме и да се чувстваме комфортно на нашия круиз с деца. Следобедите ни обикновено завършваха край басейна на най-горната палуба на кораба с много усмивки – и от децата, и от нас.

Усмивки край басейна, който не бе голям, но бе напълно достатъчен за децата
Усмивки край басейна, който не бе голям, но бе напълно достатъчен за децата. Всеки ден го пълнеха с вода от морето и винаги бе много чист
Спокойни моменти край джакузито на задната палуба на кораба Celestyal Crystal
Спокойни моменти край джакузито на задната палуба на кораба Celestyal Crystal

Екскурзии с деца – какво ги впечатли най-много

Парадоксално, на всички екскурзии извън кораба им бе страшно интересно и в същото време все мрънкаха да се връщаме на кораба. Определено бяха много превъзбудени. Но ето любимите им моменти от дестинациите.

 • Много се зарадваха, когато решихме да отидем на плаж в Миконос.
Ани на плажа "Свети Стефан" в Миконос, който е съвсем близо до пристанището
Ани на плажа „Свети Стефан“ в Миконос, който е съвсем близо до пристанището
На остров Крит избрахме екскурзията Experience the Cretan Countryside and Lifestyle, в която ни заведоха на традиционна критска закуска във винарна с фолклорна програма
На остров Крит избрахме екскурзията Experience the Cretan Countryside and Lifestyle, в която ни заведоха на традиционна критска закуска във винарна с фолклорна програма
Бърза спирка с автобуса в градчето Камари, известно с плажа от черни вулканични камъни
Бърза спирка с автобуса в градчето Камари на остров Санторини, известно с плажа от черни вулканични камъни
 • Белите скали на плажа Саракинико в Милос им харесаха да се катерят по тях.
На плажа Саракинико на остров Милос
На плажа Саракинико на остров Милос
В музея на минното дело на остов Милос
В музея на минното дело на остов Милос
 • Стоически издържаха и Акропола в Атина, въпреки 40-градусовата жега. Като цяло и там им хареса.
С деца на Акропола в Атина
С деца на Акропола в Атина

И ето тук може да прочетете статията ни за Акрополът в Атина – Гърция.

В Атина корабът спира или на пристанище Пирея, или на Лаврион. В нашия случай бе на Пирея и ако искате да отидете до столицата, трябва сами да организирате транспорта си. Един от вариантите е с метро, но има и доста ходене. Ако искате да видите конкретна забележителност и особено Акропола, ние лично препоръчваме организирана екскурзия, защото водачът ще ви помогне и да изпреварите тълпите.

Круиз с деца – подводните камъни

Знаехме, че круизът с деца е ново преживяване и за нас, и за децата и доста се страхувахме дали не пропускаме нещо важно, което да ни развали удоволствието. Най-големите ни притеснения бяха с морската болест, но всички се чувстваха много добре на кораба. Вероятно за това спомогна и спокойното време през лятото, за разлика от първия ни доста бурен круиз през май 2022. Ето нещата, които при нас предизвикваха най-често спорове и напрежение:

 • Децата бяха превъзбудени през цялото време и съответно никак не искаха да слушат. Постоянно искаха да опитват от всичко, без да могат да си задържат вниманието върху почти нищо. Очаквано поведение, но понякога изнервящо. Особено когато искаш да стоят 3 секунди мирно за снимка, докато няма хора в иначе пренаселеното село Иа в Санторини, и те точно в  тези 3 секунди ще решат, че искат нещо друго.
За хубавите кадри и сърдитите деца
За хубавите кадри и сърдитите деца
 • Често по средата на организираните екскурзии решаваха, че им е скучно или са уморени и понякога цялата група се налагаше да ни чака, а ние пък да ги носим. Също така упорито отказваха да спят през деня и често заспиваха в автобуса, което пък ги правеше кисели по време на екскурзия.
Ади категорично отказа да спи следобед в деня за Миконос и заспа по време на разходката следобед
Ади категорично отказа да спи следобед в деня за Миконос и заспа по време на разходката следобед

Но пък светещите и любопитни очички при вида на басейна, млечния шейк с маршмелоу и шарени пръчици или пък някой плаж са безценно богатство, което остава завинаги и за нас, и за тях. И сме безкрайно радостни, че си „причинихме“ круиз с деца и подарихме и на тях, и на себе си, едно наистина ново преживяване.

В следваща статия ще разкажем повече за круиза Idyllic Aegean, а с тази се надяваме да сме ви убедили, че на круиз с деца не е страшно, но пък е много емоционално и обогатяващо. Сигурни сме, че и ние, и децата пораснахме заедно в тези 7 дни.

Последни моменти на кораба, преди да слезем обратно в Солун
Последни моменти на кораба, преди да слезем обратно в Солун

От септември 2023 г. 7-дневните круизи на Celestyal Cruises, включително Idyllic Aegean, ще бъдат обслужвани от новия им кораб Celestyal Journey. Той е по-голям и по-луксозен от Celestyal Crystal и вярваме, че преживяването ще бъде още по-добро.

Как разбираш, че наистина пътуването ти е харесало?

Дали си се чувствал прекрасно на едно пътуване усещаш още първите минути, след като е свършило. Тъжно ти е, че напускаш кораба, тъжно ти е, че се сбогуваш с тези хора и по няколко пъти казваш довиждане на всички. Децата също някак си тъжно си тръгнаха. И сега, като подреждаме снимки и спомени ни липсват тези моменти, дни и емоции. Значи нашият круиз с деца е бил ПЕРФЕКТЕН!

Цяло чудо е, но дори успяхме да се снимаме четиримата заедно. Веднъж.
Цяло чудо е, но дори успяхме да се снимаме четиримата заедно. Веднъж.

Последвайте ни в Instagram или Facebook, там сме много активни.


Може да ви хареса също

Copyrighted Image