Книгата DIECI – One of a kind – историята на ресторант Диечи от първо лице

Често ни питат защо не издадем книга – за нашите пътувания, преживявания, снимки. Нашето лично усещане е, че още не сме „дорасли“ за това. Но пък за нас е чест, че сме допринесли за някои страхотни книги и особено тази, за която ви споделяме в тази статия. DIECI – One of a Kind е книгата, която разказва историята на ресторант Диечи от първо лице. Историята на ресторанта в старото училище в Девино, което днес е дом и ресторант на световноизвестните готвачи шеф Джанфранко и Анна Киарини. За ресторанта и невероятната храна там сме ви разказвали в цяла поредица от статии, но в книгата за пръв път имате възможност да прочетете историята от първо лице.

Из страниците на DIECI - One of a kind
Из страниците на DIECI – One of a kind – шеф Джанфранко Киарини и шеф Анна Киарини

За книгата, ресторанта и хората

Нямате представа каква чест е за нас да сме част от книгата DIECI – One of a kind, която разказва за невероятната история на създаването на ресторант DIECI. След многобройните ни посещения там и статиите, които написахме за тях, някак естествено се превърнахме в техни съмишленици и приятели.

Едно от най-важните неща, които научихме за тях през тези чести срещи, е че за тях Диечи е много повече от бизнес и много повече от ресторант. Dieci е любов и уважение – към храната, към качествения живот, към природата, към партньорите, към цялата екосистема, в която всички живеем заедно. Философията да се стремиш към изграждане на трайни връзки – със земята, с партньорите, с клиентите, които рано или късно стават приятели, а често и партньори.

Посвещението в началото на книгата
Посвещението в началото на книгата

Нашият принос за тази книга е най-вече под формата на снимки от страхотните им сезонни менюта и вечери на 4 ръце с Мишлен готвачите Даниел Галмиш и Карло Сканферла. Радваме се, че имаме възможността да бъдем техни ексклузивни медийни партньори за тези събития.

За нас е чест да бъдем представени в книгата като партньори на DIECI
За нас е чест да бъдем представени в книгата като партньори на DIECI

За нас е безкрайна радост да следим отблизо и да разказваме историята на Диечи. Но истината е, че каквото и да напишем, най-истински е разказана именно в тази книга.

Винарска изба Вила Мелник също е част от историята на Диечи
Винарска изба Вила Мелник също е част от историята на Диечи
Шеф Даниел Галмиш гостува на ресторанта през юли 2022
Шеф Даниел Галмиш гостува на ресторанта през юли 2022

Какво ще научим от книгата на DIECI?

• Как започва всичко?

• Как става реалност?

• Защо е избрана България?

• Какви са стъпките?

• Как постига и запазва успеха си?

И какви са плановете на ресторант DIECI за бъдещето?

Всички тези въпроси и отговори се намират в страхотната луксозна книга от 138 страници, със спиращи дъха снимки, истински факти и още много. С красиви и луксозен печат, широк формат и зашеметяваш размер.

Рисунка на старото училище в Девино, днес ресторант DIECI
Рисунка на старото училище в Девино, днес ресторант DIECI
В книгата има и любопитни детайли като чертежи и планове на сградата на старото училище в Девино
В книгата има и любопитни детайли като чертежи и планове на сградата на старото училище в Девино

Книгата определено е нещо, което би вдъхновило всеки колекционер, любител на добрата храна, готвач или просто любител.

Къде да купим книгата?

В тон с политиката им за опазване на околната среда и нулев отпадък, шеф Джанфранко и Анна Киарини избират да продават книгата онлайн, като копията от нея ще се печатат само при заявка. Можете да я поръчате тук: https://www.blurb.co.uk/b/11487613-dieci-one-of-a-kind. В ресторант DIECI също ще има няколко налични копия за продажба, които гостите могат да закупят на място. След като поръчате тази страхотна книга и я получите, посетете ресторант DIECI и не забравяйте да поискате лично да ви я подпишат самите готвачи.

Последвайте ни в Instagram или Facebook, там сме много активни.


Абонирайте се за нашите изключително редки бюлетини:

* indicates required

Copyrighted Image