Home Винен туризъм Discover.Vino 2024 на 17 и 18 май – изложението за вина от цял свят

Discover.Vino 2024 на 17 и 18 май – изложението за вина от цял свят

3 minutes read

Съвсем скоро предстои Discover.Vino 2024 – изложението на стотици вина от целия свят, представени в България! Датите са 17 и 18 май, петък и събота, а мястото – Sofia Event Center в Парадайс мол. Организатор е Divino и това трябва да ви говори достатъчно, ако се чудите струва ли си да отидете на поредното винено изложение.

Discover.Vino 2024 e околосветско винено пътешествие с дегустации на стотици вина от 6 континента (всички без Антарктида) – от всички ценови категории, всички типове и стилове. Представят се както продукти от легендарни зони и знакови производители, така и вина на по-малко познати и много интересни региони. 

Акцентите в предстоящото издание са върху вината от САЩ и Италия.

Моменти от Discover.Vino 2023
Моменти от Discover.Vino 2023

Ново: тематични барове

В предстоящото издание ще има и няколко тематични бара – Sauvignon Bar, Rose Bar, Balkan Wine Bar и Off-Wine Бар. Последният ще представи бързо нарастващия сегмент на без- и нискоалкохолните вина, заедно с коктейлите на винена основа и т.нар. ready-to-drink напитки.

Всички любители на виното, както и ресторантьори, сомелиери, бармани, баери, търговци и други винени професионалисти могат да опитат и опознаят без ограничения нови брандове и реколти. Изложението е добра възможност за общуване и пряк контакт между вносителите или самите производители и  посетителите – както крайни клиенти, така и работещи с вино професионалисти.

Discover.Vino е изключително разнообразно и цветно изложение
Discover.Vino е изключително разнообразно и цветно изложение по отношение на произхода на вината и стиловете им

Да научим повече: Майсторски класове

На нас лично ни отне известно време, за да спрем да се „страхуваме“ от майсторските класове по винените изложения. Защото, противно на звученето, те не са място, където „майсторите“ показват колко много знаят, а онези любознателни посетители без специално винено образование нямат място. След известен опит с такива класове, можем смело да твърдим, че майсторските класове са отличен начин да надградите знанията или да научите нещо ново и фокусирано за по-малко популярен винен регион или пък да систематизирате знанията си по дадена винена тема. Друго важно нещо, което сме научили за тези класове, е, че местата много бързо се изчерпват.

На Discover.Vino 2024 ще има четири майсторски класа, посветени на вина от прелюбопитни региони – Молдова, Италия, Гърция, Испания. Пълната програма е тук.

На събитието, както винаги, ще има и зона с подбрани деликатеси, кафе и десерти.

Вина от цял свят на Discover.Vino
Вина от цял свят на Discover.Vino

Къде и кога?  

Мястото е Sofia Event Center в Парадайс мол, с обширна тераса и чудесна гледка към Витоша.

Кога: 17 и 18 май 2024, петък, 16:00 – 21:00 и събота, 12:00 – 21:00 часа
Къде: SEC (Sofia Event Center), Парадайс център

За билети и повече информация:  discover.divino.bg

Последвайте ни в Instagram или Facebook, там сме много активни.


Може да ви хареса също

Copyrighted Image