Хайде на Divino.Taste 2017

Форумът на българското вино Divino.Taste 2017 ще се проведе на 17,18 и 19 ноември, ще бъдат представени над 400 вина

Може да ви се струва, че сме се пропили и в последно време все вино ни е в главата и в публикациите, което не е много далеч от истината. Така от изба на изба и от дегустация на дегустация, сега сме се запътили към най-голямото винено събитие на годината, а именно Divino.Taste 2017, което ще се проведе в София на 17,18 и 19 ноември.

Въпреки че откровено предпочитаме частните дегустации и опитването на вино на сладка раздумка със собствениците в някоя семейна винарна, няма как и големите винени събития да не ни привличат. Да срещнеш на едно място почти всички качествени български вина и хората, които стоят зад тях, се случва.. ами веднъж в годината. На фестивала Divino.Taste. Така че няма никакъв начин да го пропуснем. Но да разкажем малко повече за фестивала, а нас може да ни намерите там, да си кажем Наздраве и да продължим с раздумките.

Какво ни очаква на Divino.Taste 2017

Divino.Taste 2017

На моменти се страхуваме от мащабите на Divino.Taste, но ще бъде много, много интересно

На първо място, изложение на качествени вина от повечето български изби. Това е една от основните ни мотивации да отидем – да се ориентираме в огромното предлагане. Въпреки че постоянно сме по изби и дегустации, ще ни трябват години, за да опознаем всички вина. На Divino.Tastе се очаква да има над 70 изби, които да представят над 400 вина, което е доста сериозна картина на българското винарство в момента. Е, далеч сме от мисълта, че ще пробваме всичките, вероятно ще обиколим тези, които не са ни познати. Така че, скъпи приятели от Вила Мелник, Меди Вали, Марян, молим да не се чувствате пренебрегнати, че няма да пробваме всичко при вас. Но със сигурност ще се радваме да ви видим.

За съжаление, още не сме никак професионалисти и плюенето не ни е силната страна. А 400 вина по 30 мл (толкова е дегустационното количество) правят общо 12 литра вино на човек. Каквото и да правим, няма как да изпием толкова за три дни.

Още по-интересната част на Divino.Taste 2017 са специалните дегустации, лекции и майсторски класове. Списъкът е много впечатляващ. Ще има класове, посветени на Бургундия, Шампан, на Унгария, на региона на Мелник и др. Пълен списък може да видите на сайта на фестивала, а за някои от класовете вече билетите са изчерпани. Майсторските класове са възможност да опитате вина, които не можете да опитате никъде другаде в България.

Разбира се, накрая ще можете да купите и от най-впечатлилите ви вина на преференциални цени. А и да си купите вина, които са от лимитирани серии или на малки производители и дори не се продават във всеки град, а само в специализирани магазини.

Кога и как да посетим Divino.Taste 2017

Фестивалът ще се проведе на 17, 18 и 19 ноември (петък, събота и неделя) в зали 7, 8 и 9 на НДК в София. Билетите са на преференциални цени до 14 ноември. Затова най-добре побързайте и си купете своевременно, ако сте решили да ходите. Разбира се, винаги може да решите и в последния момент – няма да ви върнат. За майсторските класове също има преференциални цени до 14 ноември, а след тази дата е много възможно и изобщо да няма места. Разгледайте всички цени на билетите.

Научете всичко за Divino.Taste на техния сайт https://2017taste.divino.bg

Хотели в София за 17,18 и 19 ноември 2017г.

Ще се видим там!

Copyrighted Image