Хайде на Divino.Taste 2022

Форумът на българското вино Divino.Taste 2022 ще се проведе на 11, 12 и 13 ноември, ще бъдат представени над 500 вина

Макар че цяла година кръстосваме винарните, изложенията и баровете и отваряме бутилка след бутилка, всеки път отиваме на Divino.Taste с голямо вълнение. Да срещнеш на едно място почти всички качествени български вина и хората, които стоят зад тях, се случва.. ами веднъж в годината. На най-голямото и значимо изложение за българско вино – Дивино. Така че няма никакъв начин да го пропуснем. Но да разкажем малко повече за фестивала, а нас може да ни намерите там, да си кажем Наздраве и да продължим с раздумките.

Дивино Divino 2022

Какво ни очаква на Divino.Taste 2022

11-тото издание на изложението ще се проведе от 11 до 13 ноември 2022, в зала 4 на Интер Експо Център София. Под един покрив ще представят вината си 80 български винопроизводители, а това означава възможност да се дегустират над 500 различни вина – една представителна картина на най-качественото и атрактивното от родната ни винарска продукция. Списък на изложителите можете да разгледате на https://taste.divino.bg/exhibitors/. Те са от всички български региони, от местни и международни сортове, млади и отлежали, изобщо една много богата картина на българското вино в момента. Безкрайно красива, според нас.

DiVinoTaste_2017 - Maryan
Щандът на Винарска изба Марян на едно от предходните издания

За нас е безценен и фактът, че зад масите на изложителите застават самите винари и/или собственици, за да представят лично и да разказват за историята и особеностите на всяко вино и за да се вслушват в мнението и реакциите на дегустиращите гости – любители и професионалисти.
DiVino.Taste е и удобна професионална платформа за директен контакт между българските винопроизводители и ресторантьори, търговци, дистрибутори, крайни клиенти. И най-ценното е, че на чаша вино се раждат и обменят страхотни идеи, създават се нови партньорства и приятелства. Сигурни сме, че ако вече поне веднъж сте ходили на Divino, сте намерили нови винени приятели.

Villa Melnik Divino 2017
С екипа на Villa Melnik Divino 2017

Майсторски класове

Предстоящото издание е първото след 2019, в което отново се завръща и паралелната програма с майсторски класове.
12 ноември, събота
10:00 – 12:00 Непознатият зехтин. Водещ: Костас Лирис, експерт и сертифициран дегустатор на зехтина. Тук вече сме си запазили места. – статия след лекцията: Зехтин Extra Virgin – първи стъпки: как да го разпознаем и опознаем
12:15 – 14:15 The Big Orange. Кехлибарената страна на Европа. Водещи: Яна Петкова и Ирина Софранова, винени експерти
14:30 – 16:30 Ренесансът на грузинската лозаро-винарска култура. Водеща: Мака Тарашвили, винен експерт. И за този сме си запазили места.
16:45 – 18:45 Мавруд – многолик и разнообразен. Водещ: Инж. тех. Ламбрин Топузлиев, енолог
13 ноември, неделя
10:00 – 12:00 Кава и още – чудодейните испански мехурчета. Водещ: Агнеш Немет, винен експерт
12:15 – 14:15 Леки червени вина: светлото бъдеще на старите балкански сортове. Водещ: Димитър Димов, енолог – и на този ще ходим.
14:30 – 16:30  Отлежали български вина – богатство, което да ценим.  Водещ: Петър Илиев, енолог
16:45 – 18:45  Шампанско – всеки ден е празник.  Водещ: Юлия Костадинова, винен експерт

Дивино 2022 Divino.Taste

Екстри

На място ще има специално изграден магазин Casavino, откъдето ще можете веднага да си купите вината, направили ви най-голямо впечатление. Друго нещо, което ние правим и за което Дивино е перфектното място, е да се запознаете лично с представителите на винарните, да им вземете контактите, за да можете в бъдеще да си поръчвате директно кашони от винарната.

За втора поредна година ще може да се ползва и удобно мобилно приложение. В него винарските изби, заедно с вината им и номера на щанда, са организирани както по региони и по азбучен ред в рамките на всеки регион, така и само по азбучен ред. Приложението позволява да се водят бележки за всяко вино, да се дават оценки, да се отбелязват на момента любими вина, които накрая са организирани в строен списък със запазени оценки и бележки. Приложението съдържа и карта-схема на изложението! Миналата година за пръв път имаше такова приложение и бе страшно удобно!

Дивино

И не на последно място, ще има и гурме зона, където да хапнете между дегустациите или да си напазарувате вкусни продукти за вкъщи. Ние винаги много се изкушаваме и от щанда за винени чаши и аксесоари.

Билети

Можете да си купите и на място, но ви съветваме да ги вземете предварително, защото до 8 ноември и цената е по-добра. Не се лъжете да си вземете само за единия ден, после ще съжалявате, че не сте успели да опитате всичко. Вземете пакетен билет за трите дни. Вижте всички варианти тук: https://taste.divino.bg/bileti/

Работно време

11 ноември, петък: от 14:00 до 16:00 – вход само с покани за професионалисти и медии
11 ноември, петък: от 16:00 до 21:00
12 ноември, събота: от 11:00 до 20:00 часа 
13 ноември, неделя: от 11:00 до 19:00 часа 
Къде: Интер Експо Център София, зала 4, централен вход

Вместо финал

Ние ще сме там. Вероятно през цялото време. Ще обикаляме по щандовете, ще се връщаме на някои, после пак ще обикаляме и така три дни. Ако ни забележите да се носим в пространството, не се колебайте да ни заговорите. И ние неведнъж сме намирали нови винени приятели на Дивино. Ако случайно ни няма, значи сме на някой от майсторските класове. Но важното е, че сме там – при виното!

Ще се видим на Divino.Taste 2022!

Последвайте ни в Instagram или Facebook, там сме много активни.


Абонирайте се за нашите изключително редки бюлетини:

* indicates required

Copyrighted Image