Home Винен туризъмВино DiVino Top 50 – 24.2.2024: Най-добрите български вина на едно място

DiVino Top 50 – 24.2.2024: Най-добрите български вина на едно място

5 minutes read

Съществува ли такова нещо като най-добро вино или най-добро българско вино? Едва ли. И все пак, в морето от български винарни и страхотни български вина, всяка година все по-хубави, как да се ориентираме кое наистина заслужава внимание? DiVino Top 50 е ежегодната класация на най-добрите и впечатляващи български вина, отлична отправна точка при избора на вино и не на последно място – чудесна възможност да опитаме някои от най-високо оценените вина на България. Радваме се, чe раздаването на наградите на DiVino Top 50 e събитие-дегустация за по-широка публика, затова отменете всички ангажименти за 24 февруари, събота, между 14 и 20 часа, за да се запознаете с най-добрите български вина за 2023 година и хората, които стоят зад тях. Мястото е ТОПЛОЦЕНТРАЛА, в Южен парк, София.

Divino Top 50 2023
Divino Top 50 2023

Дегустация & Церемония за наградите DiVino TOP 50 за 2023

За трета поредна година, на 24 февруари 2024, събота, ще се проведе специално събитие – отворена за любителите дегустация на TOP 50 Най-добрите български вина, оценени и класирани от дегустационния екип на DiVino и празнична церемония по награждаването на вината-победители в различните категории.  

Събитието е отлична възможност да бъдат опитани заедно всички великолепни български вина от DiVino TOP селекцията за 2023 – при това представени от своите създатели. Дегустацията е целодневна, от 14:00 до 20:00 часа в ТОПЛОЦЕНТРАЛА в София.

По време на дегустацията и паралелно с нея от 15:00 до 18:00 часа ще се проведе празничната церемония за наградите на DiVino в различните категории.

Награждаването на DiVino Top 50 е отворено за всички желаещи срещу входен билет
Награждаването на DiVino Top 50 е отворено за всички желаещи срещу входен билет

Кои са най-добрите български вина за 2023 г.?

50-те отличени вина са оповестени в седмицата преди церемонията на сайта https://top50.divino.bg/ . Кое вино е номер едно за годината, кои са в топ 10 и кои са победителите в отделните категории, ще разберем по време на церемонията.

Идеята на DiVino TOP 50 е да отличи и отдаде заслуженото на онези производители, които не пестят усилия, умения и всеотдайност, за да издигат българското вино на световно ниво.  

Празничното събитие има за цел да демонстрира високата класа на българското вино и да отрази бурното развитие, което винопроизводството и винената култура в България претърпяха през последните години. Събитието акцентира върху най-привлекателната и интересна страна на виното, върху способността му да предизвиква сетивата, да провокира размисъл и да доставя удоволствие. 

Как се определят най-добрите български вина в DiVino Top 50?

За 13-а поредна година дегустационният екип на DiVino определя DiVino TOP 50 на българските вина на базата на редовни дегустации през цялата година. Класацията отразява качеството на българските вина и актуалната пазарна реалност във винения бранш у нас. Как се определят селекциите DiVino TOP 50, DiVino TOP 10 от лимитирани серии и победителите в отделните категории, може да видите на top50.divino.bg/pravilata/.

Как да запазим място за DiVino Top 50?

Билети ще намерите на https://top50.divino.bg/event-divino-top50/.

Събитието DiVino TOP 50 включва:

  • възможност да се дегустират вината от TOP 50 за 2023 година, от TOP 10 на лимитирани серии и всички други наградени вина. 
  • присъствие на празничната церемония по награждаването на вината победители в класацията и в отделните категории, на която те за пръв път ще бъдат разкрити и обявени. 

Очакваме интересни дегустации, срещи със създатели на вината от TOP 50, със съмишленици и приятели, приятна атмосфера, интересен музикален и видео фон или накратко – вдъхновяващо запознанство с най-добрите български вина за 2023. Посетителите ще имат възможност и да купят вина от TOP 50, благодарение на специално изградения за случая магазин CasaVino.

Място на събитието:  Топлоцентрала, София, Южен парк, ул. Емил Берсински 5
Дата: 24 февруари 2024, от 14:00 до 20:00 часа
Купете своя онлайн билет ТУК  
БИЛЕТИ НА МЯСТО НА СЪБИТИЕТО НЯМА ДА СЕ ПРОДАВАТ!

Дивино топ 50 2023
DiVino TOP 50_3

Вижте статията: Кои са най-добрите вина на България за 2022г.? – DiVino TOP 50 , за да се ориентирате какво ви очаква.

Ако търсите вдъхновение за още страхотни вина или искате да научавате и за други винени събития, направо се потопете в секцията ни Вино.

Последвайте ни в Instagram или Facebook, там сме много активни.


Може да ви хареса също

Copyrighted Image