DiVino Top 50: Кои са най-добрите български вина за 2022 г.?

DiVino Top 50 мина, вижте статията: Кои са най-добрите вина на България за 2022г.? – DiVino TOP 50 и със сигурност, ще намерите много нови.

Съществува ли такова нещо като най-добро вино или най-добро българско вино? Едва ли. И все пак, в морето от български винарни и страхотни български вина, всяка година все по-хубави, как да се ориентираме кое наистина заслужава внимание? DiVino Top 50 е ежегодната класация на най-добрите и впечатляващи български вина, отлична отправна точка при избора на вино и не на последно място – чудесна възможност да опитаме някои от най-високо оценените вина на България. Радваме се, чe раздаването на наградите на DiVino Top 50 e събитие-дегустация за по-широка публика, затова отменете всички ангажименти за 11 март, събота, между 12 и 21 часа, за да се запознаете с най-добрите български вина за 2022 година и хората, които стоят зад тях. Мястото е хотел Hyatt Regency в София.

DiVino Top 50 - наградите за най-добрите български вина
DiVino Top 50 – наградите за най-добрите български вина

Дегустация & Церемония за наградите DiVino TOP 50 за 2022

За втора поредна година, на 11 март 2023, събота, ще се проведе специално събитие – отворена за любителите дегустация на TOP 50 Най-добрите български вина, оценени и класирани от дегустационния екип на DiVino и празнична церемония по награждаването на вината-победители в различните категории.  

Събитието е отлична възможност да бъдат опитани заедно всички великолепни български вина от DiVino TOP селекцията за 2022 – при това представени от своите създатели. Дегустацията е целодневна, от 12:00 до 21:00 часа в зала „Васил Левски“ на хотел Hyatt Regency в София.

По време на дегустацията и паралелно с нея от 14:00 до 17:00 часа ще се проведе празничната церемония за наградите на DiVino в различните категории.

Награждаването на DiVino Top 50 е отворено за всички желаещи срещу входен билет
Награждаването на DiVino Top 50 е отворено за всички желаещи срещу входен билет

Кои са най-добрите български вина за 2022 г.?

50-те отличени вина са оповестени в седмицата преди церемонията на сайта https://top50.divino.bg/ . Кое вино е номер едно за годината, кои са в топ 10 и кои са победителите в отделните категории, ще разберем по време на церемонията.

Идеята на DiVino TOP 50 е да отличи и отдаде заслуженото на онези производители, които не пестят усилия, умения и всеотдайност, за да издигат българското вино на световно ниво.  

Празничното събитие има за цел да демонстрира високата класа на българското вино и да отрази бурното развитие, което винопроизводството и винената култура в България претърпяха през последните години. Събитието акцентира върху най-привлекателната и интересна страна на виното, върху способността му да предизвиква сетивата, да провокира размисъл и да доставя удоволствие. 

Как се определят най-добрите български вина в DiVino Top 50?

За 12-а поредна година дегустационният екип на DiVino определя DiVino TOP 50 на българските вина на базата на редовни дегустации през цялата година. Класацията отразява качеството на българските вина и актуалната пазарна реалност във винения бранш у нас. Как се определят селекциите DiVino TOP 50, DiVino TOP 10 от лимитирани серии и победителите в отделните категории, може да видите на top50.divino.bg/pravilata/.

Как да запазим място за DiVino Top 50?

Билети ще намерите на www.vintageclub.bgeventim.bgbilet.bgcasavino.bg и на място в магазините на Casavino и във винения бар Wine Generator на ул. Рачо Димчев 8 в София.

Събитието DiVino TOP 50 включва:

  • възможност да се дегустират вината от TOP 50 за 2022 година, от TOP 10 на лимитирани серии и всички други наградени вина. 
  • присъствие на празничната церемония по награждаването на вината победители в класацията и в отделните категории, на която те за пръв път ще бъдат разкрити и обявени. 

Очакваме интересни дегустации, срещи със създатели на вината от TOP 50, със съмишленици и приятели, приятна атмосфера, интересен музикален и видео фон или накратко – вдъхновяващо запознанство с най-добрите български вина за 2022. Посетителите ще имат възможност и да купят вина от TOP 50, благодарение на специално изградения за случая магазин CasaVino.

Мястото на събитието:  хотел Hyatt Regency, София, пл. Васил Левски
Дата: 11 март 2023, от 12:00 до 21:00 часа

Кое е най-доброто българско вино за 2022 г.? - DiVino Top 50
Кое е най-доброто българско вино за 2022 г.? – DiVino Top 50

Ако търсите вдъхновение за още страхотни вина, разгледайте нашия списък с препоръчани вина, дегустирани от Андрей и Мими. Или направо се потопете в секцията ни Вино, за да научите за много интересни винени места и събития.

Последвайте ни в Instagram или Facebook, там сме много активни.


Copyrighted Image