Време да открием Пино ноар – Winter.Taste: Пино ноар и деликатеси

Или как Мими е решена да открие защо с Пино ноар все не се разбират

В последната една година у дома и навън сме изпили толкова бутилки вино, колкото не за целия си живот досега, а вероятно повече от всички предишни животи, взети заедно. Но има някои сортове, които и до ден днешен някак ни се опъват, не можем да се разберем добре с тях и не можем да им се нарадваме, както подобава. Доскоро един такъв бе шардонето, но май вече си станахме по-близки. Тъмната и мътна Индия, с която все не можем да се харесаме, обаче остава Пино ноар.

Мими и червено вино

Най-сериозни проблеми с него си има Мимето – дали поради все пак скромния си опит с вината или от чиста кифления, не се знае. Но все ѝ е някак “остро“ и “странно“, дори не може да опише какво не му е наред, но нещо не се обичат. Едва наскоро успя да се пречупи и да хареса последната бутилка, която отворихме, и сега е решена да продължи да се бори с вината от сорта, докато не го опознае по-добре и не се разберат по мъжки или по женски, няма значение.

И ето го перфектният момент – дегустацията на Пино ноар и деликатеси, организирана от DiVino на 7 декември. Командирова се със задачата да опита всичко възможно и да се прибере с бутилка от най-хубавото. А събитието изглежда много обещаващо.

Какво да очакваме на Winter.Taste: Пино ноар и деликатеси?

На 7 декември, четвъртък, от 16:00 до 21:00 часа, ще се проведе дегустация Winter.Taste: Пино ноар и деликатеси. Събитието ще е пред офиса на Gourmet Publishing в Софарма бизнес тауърс. Организаторите са подготвили световни вина от пино ноар, както и достойни за тях деликатеси като сирена с трюфели, терини от гъши дроб, сурово сушени меса.. ммм.

Великите вина от Пино ноар - специална дегустация, Winter.Taste

За най-големите ценители ще се проведе и специална дегустация на 8 вина легенди, 5 от които от Бургундия. Ето кои са те:
?Louis Latour Chambolle-Musigny 2007, Cote de Nuits
?Louis Latour Gevrey-Chambertin Premier Cru AC Les Corbeaux 2007
?Joseph Drouhin Grands-Echezeaux Grand Cru 2011, Cote de Nuits
?Joseph Drouhin Clos des Mouches 2011, Beaune Premier Cru
?Louis Latour Chateau Corton Grancey Grand Cru 2011, Cote de Beaune
?Fogdog Pinot Noir 2013, Сонома
?Cloudy Bay Pinot Noir 2015, Marlborough

?Cono Sur Ocio Pinot Noir 2013, Casablanca Valley

Информация за посетители:

Мястото, както вече посочихме, е в Софарма тауърс, Търговски център, етаж 2, пред офиса на Gourmet Publishing.

Вход за редовната дегустация – 15 лв. Приспадат се от покупки в магазин Vintage Club по време на събитието.

Вход за специалната дегустация – 40 лв. Билетът включва и достъп до редовната дегустация, но стойността не се приспада при покупки.

Билети може да си купите и онлайн.

Във всички случаи, събитието е един чудесен повод да се запознаем и опознаем легендарния Пино ноар, за който се твърди, че е един от най-старите сортове в света. Ако и вие сте така любопитни като нас, ще се радваме да се срещнем там!

Leave a Reply

avatar

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Subscribe  
Notify of

Copyrighted Image