Home Винен туризъм Edoardo Miroglio Brut Rose – виното, което не дочака Нова година

Edoardo Miroglio Brut Rose – виното, което не дочака Нова година

4 minutes read

Рядко се сещаме да си купим пенливо вино, въпреки че няма някаква съществена причина за това. Но като наближи Нова година, нямаше как да не се присетим. Този път решихме, че виното ще е за пиене, а не само за гръмване и разливане. Вече никак не си падаме по тези празнични ритуали. Така с голям ентусиазъм се запасихме с бутилка от нещо, което не бихме си позволили да пропилеем. И в същото време отдавна му бяхме хвърлили око, само ни трябваше повод (защо ли?). И така, сдобихме се с красивата кафява бутилка с розов етикет – естествено пенливо вино по класическа технология Edoardo Miroglio Brut Rose (Едоардо Миролио Брют Розе). И две седмици се облизвахме в очакване да дойде Нова година, та да го пробваме.

Edoardo Miroglio Brut Rose Едоардо Миролио шампанизирано вино Брют Розе

Красивата бутилка, която многократно оглеждахме, снимахме, вадихме и прибирахме в очакване да дойде време, за да я отворим

Edoardo Miroglio Brut Rose

Не сме много опитни в пенливите вина, а и малко български изби правят естествено пенливи вина. Затова решихе да се доверим на изба, от която имаме затвърдени положителни впечатления, а именно Edoardo Miroglio. Преди година случайно попаднахме на промоция на касетка с 6 техни вина в един магазин. Дотогава не бяхме ги пробвали, но след като всичките ни зарадваха много, изборът на вино за новата година не бе труден. И разбира се, ние имаме слабост към розето и идеята пенливо розе никак не бе за изпускане.

Edoardo Miroglio Brut Rose е шампанизирано вино по класическа технология от Пино ноар. Технологично е произведено по същия начин, по който и вината в Шампан, само дето гроздето си е от нашия тероар, тоест около Еленово, Нова Загора. Отлежавало е най-малко 24 месеца с дрождите и резултатът са хиляди елегантни и нежни балончета, които създават усещане за сочност и свежест.

Какво се случи с Edoardo Miroglio Brut Rose на Нова година 2018

Ами, случи се това, че то просто не дочака Нова година. В последно време изобщо не си падаме по шумни купони, събирания, празнувания по разни поводи и най-вече късно лягане. Затова, докато се прибирахме от операта в Стара Загора на 31.12.2017 вечерта, единодушно решихме, че няма никаква причина да чакаме стане 00 ч, за да си отворим виното. Защо да чакаме полунощ, като можем да го отворим още в 21 ч и да му се наслаждаваме по-дълго, преди да дойде време за сън? А ако Нова година случайно пропусне да дойде, то така ще е по-добре, че сме го отворили.

Затова и веднага след прибирането ни, красивата бутилка бе грижливо отворена, без пукотевици и без разливане на нито капка, и виното с прекрасен розов цвят се озова в чашите, а после доста бързо изчезна от тях.

Пенливото вино на Едоардо Миролио - Brut Rose

Чашите с пенливото вино, които доста за кратко останаха пълни

Като цяло, все още ни е много трудно да описваме вината подробно, а за някои е направо невъзможно. А това е едно от тях. Най-точното, което бихме могли да кажем, е че е толкова неустоимо, че не усещаш кога привършват първата, втората, третата чаша.. и искаш още и още. Това вероятно бе бутилката вино, която двамата сме изпили най-бързо досега. Обичайно ни отнема 3 дни, защото не можем да изпием по повече от 1 чаша наведнъж. Но това някак изчезна неусетно, също както балончетата в устата. И по същия начин остави приятен послевкус за един отличен избор на вино, на което не му трябва повод.

[button text=“Пино Ноар“ url=“https://www.andrey-andreev.com/tag/пино-ноар/“ background_color=“#c73232″ text_color=“#ffffff“ style=“lt_flat“ size=“default“ icon=““ open_new_window=“true“ rounded=“false“][button text=“Пенливо вино“ url=“https://www.andrey-andreev.com/tag/пенливо-вино“ background_color=“#c73232″ text_color=“#ffffff“ style=“lt_flat“ size=“default“ icon=““ open_new_window=“true“ rounded=“false“]

Може да ви хареса също

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyrighted Image