The event we wouldn’t miss – Avgustiada 2017, Stara Zagora, Bulgaria

Августиада в Стара Загора бе едно от първите винени изложения, на които сме ходили, още съвсем в началото на нашия винен ентусиазъм. Оттогава ни остава едно от любимите, а тази година имаме повод да сме още по-щастливи, че се провежда в града, в който живеем. И съвсем искрено можем да заявим, че се гордеем, че Стара Загора си има Августиада, а ние сме част от всичко това.

Августиада 2022 ще се проведе от 23 до 25 септември на открито на Античния форум в Стара Загора.

Но защо толкова се вълнуваме и с какво Августиада е толкова интересна?

Какво е Августиада 2022?

Фестивалът Августиада ще се проведе за десета юбилейна година в Стара Загора и отново ще събере на едно място винопроизводители от цялата страна, както и чуждестранни такива. Очакваме да видим и щандове с вкусна храна, а не само с вино, и изобщо една много добра идея за прекарване на следобеда. Едно от най-привлекателните неща е “сцената” на Августиада. В някои от предходните години изложението се провеждаше на античната улица в Регионалния исторически музей Стара Загора. А през 2022 година ще е дори по-мащабно и цветно – на открито, върху хилядолетните останки от римски улици и сгради на Античен форум – Стара Загора.

Античния форум в Стара Загора и Римската улица
Античния форум в Стара Загора и останките от римските улици
Античния форум в Стара Загора
Античния форум в Стара Загора

Най-интересното на Августиада 2022

  • За нас, а и за повечето посетители, безспорно най-интересното ще е изложението на най-различни вина от България и Балканите. ТУРЦИЯ ще бъде международен акцент на Августиада 2022. И ние очакваме с нетърпение да научим кои са изложителите.
  • По време на фестивала ще се проведе майсторски клас Наградените вина на Балканския винен фестивал 2022.
  • Фестивалът ще бъде съпроводен с богата и разнообразна културна програма с участието на Държавна опера Стара Загора и други музикални състави.
  • Конкурс „Царица на Августиада“. Безспорно в Стара Загора има много красиви момичета, като от тях една ще бъде избрана за посланик на Августиада. Победителката ще бъде избрана в първия ден от фестивала на сцената на операта.
  • Пълната програма на събитието можете да видите на сайта на Августиада.
Царица на Августиада 2017
Царица на Августиада 2017
Старозагорската опера
Старозагорската опера

Разни организационни въпроси

Августиада 2022 (програма) започва още на 23 септември, петък, с дефиле на винарни, готвачи, музикални и други групи, с участието на кандидатките в конкурса за Царица на Августиада.

На изложението за вино и кулинарни продукти ще можете да отидете от 18 до 23 ч в петък, от 12 до 22 ч. в събота и до 17 ч в неделя. Входът е 10 лв на човек за един ден и 15 лв за трите дни. Цената на майсторския клас е 30 лв на човек. Билети за изложението можете да си купите на място.

Ние, разбира се, ще сме на Августиада и ще се радваме да се разходим заедно, да дегустираме и да си кажем Наздраве. Ако ни забележите, не се колебайте да ни заговорите. Ако не ни забележите, а сте там, пишете ни, ще се намерим.

А ако не сте от Стара Загора, имате отличен повод да разгледате и останалите забележителности в града.

Follow us: Instagram and Facebook


Subscribe to our English newsletter

* indicates required

Copyrighted Image