Home Пътеводител на Добрия вкусИталия Evo Ristorante – Алберобело, Пулия, Италия

Evo Ristorante – Алберобело, Пулия, Италия

Приветлив изискан ресторант с авторска кухня в Алберобело – Пулия

🍷 Тип място: Изискан ресторант

🍽️ Кухня: Пулийска, авторска

🖐️ Подходящ за: Срещи с приятели, обяд или вечеря, бизнес среща, дегустация на храна и зехтини

MICHELIN Guide Selection 2024

Evo Ristorante е един от ресторантите в Пулия, в който се влюбихме и който със сигурност бихме препоръчали. Намира се в красивото Алберобело, съвсем на удобно място в началото на кварталите с бели трули, точно до „голямото труло“ – музей „Trullo Sovrano“ и е с великолепна обстановка, а при хубаво време – и с прекрасна градина. Храната е удивителна и предлагат много интересни дегустационни менюта, базирани на продукти от Пулия, но с нестандартна интерпретация на традиционните ястия. Акцентът върху качеството на продуктите е забележителен, а някои ястия са истински шедьоври, достойни за платната на Джаксън Полак.

Ние се възползвахме от най-обширното дегустационно меню, съчетано с вино. Комбинациите бяха много добри, а ястията – с отчетливи вкусове на продуктите. Цените са нормални за този клас ресторанти, дори бих казал, че са по-ниски спрямо други ресторанти, отличени с Мишлен в този регион на Пулия.

В Evo Ristorante се акцентира и върху зехтина – ще ви бъдат представени всички видове зехтин, които се използват в кухнята. Дори може да си поръчате дегустация на зехтини, което бих направил, ако имах повече време. Виненият лист не е скъп, но е много интересен, а персоналът може да ви предложи перфектната комбинация от храна и вино.

Ресторантът е част от селекцията на Michelin

Evo Ristorante си остава един от най-добрите ресторанти, в които сме били в Пулия. Уютната атмосфера и приятният персонал те карат да се почувстваш като сред приятели, сякаш си техен редовен клиент.

Ресторант Evo в Алберобело е подходящ за посещение с деца, дори има кът за повиване на бебета. Не беше задължително и дъщеря ни да яде от дегустационните менюта и ѝ приготвиха паста, подходяща за деца, та и тя си прекара наистина превъзходно.

Към ресторанта също се предлагат и чудни трули за настаняване, които са в комплекса на „Trullo Sovrano“, все едно отсядате в музей – Corte Trullo Sovrano B&B.

Последно посещение: април 2024г.

*Това оценяване е изключително относително, щом сме решили да добавим мястото в нашия списък, то чакаме с нетърпение следващото си посещение. Знаете, че има и ресторанти с авторска кухня и по-скромни места и за нас всичките са УАУ, но все пак да ги подредим по някакъв ред.

Но да обясним накратко: 10 е за място, което надминава оччакванията за категорията си. 9 е за най-доброто в категорията си, и всичко над 8 много ни харесва. 7 е по-скоро за непостоянно 8. А за места под 7 предлагам да не обсъждаме.

И така, всичко над 8 е толкова добро, че си заслужава да се посещава често.

9+ ще получават ресторанти с изключително внимание към детайла и аз лично ви препоръчвам да не ги изпускате.


Какво ще ви хареса:

⭐Чудесна кухня, изключително вкусни ястия

⭐Пресни и хубаво приготвени продукти с акцент на качеството

⭐Добър винен лист

⭐Много приятелско и отлично обслужване

⭐Елегантна обстановка

⭐ Комбинира се добре с разходка из Алберобело

С какво да се съобразите:

🔶Запазете си маса предварително

🔶Паркирането в непосредствена близост до ресторанта може да не е възможно, ние паркирахме на платен паркинг в Алберобело


Може да ви хареса също

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyrighted Image