Home Въпроси и отговори

Въпроси и отговори

Андрей Андреев контакти Andrey Andreev contacts

Често задавани въпроси

Това е кратък списък с най-честите въпроси, които получаваме на пощата си ежедневно. Ако не намирате своя отговор, пишете ни!

Ако се интересувате от партньорство, посетете страницата Работете с нас.

Мога ли да използвам ваша снимка на сайта си?

Зависи: Ако имате някаква реклама някъде на страницата си или имате финансова изгода от сайта си, отговорът е : Не без позволение… моля да попитате първо!
Както и ако сте туристическа, политическа, религиозна, обществена или каквато и да е друга организация, пак отговорът е: Не без позволение… моля да попитате първо!
Разбира се, няма какво да се лъжем, ще се наложи да платите добре. За моя радост фотографията е мое хоби и не се нуждая да продавам снимки, затова и цените не са ниски. За 2019 г. цените за кадър за website започват от 200 лв. Всички снимки са със запазени авторски права на Андрей Андреев.
Ако сайтът ви е хоби или искате снимки за личния си блог, или сте интернет ентусиаст, който прави всичко заради любовта си към пътуванията или фотографията – заповядайте, използвайте снимките ми, като не пропуснете да посочите откъде сте ги взели и поставите линк (dofollow) към първоизточника! Ако ми пишете къде сте ги използвали, ще се радвам да прочета блога или статията.
Следвайте простото правило: Ако се съмнявате… питайте!

Мога ли да публикувам или споделя ваша снимка в социалните мрежи?

Ако страницата/профилът Ви е, за да рекламирате фирмата си, или изкарвате пари от нея, не без разрешение!
За лични профили във Facebook, Pinterest, Google+ или каквато друга социална мрежа използвате, ще се радвам, като разбира се връзката, която споделите, води към моя блог или някоя от моите страници. Ако искате да качите или публикувате моя снимка в личните си профили, моля Ви да споменете автора на снимката и интернет адреса на блога ми (www.andrey-andreev.com). Всички снимки са със запазени авторски права на Андрей Андреев.
Следвайте простото правило: Ако се съмнявате… питайте!

Може ли да препечатаме Ваша статия в нашия сайт/списание/вестник?

Ако искате да препечатате или използвате цяла статия, свържете се с нас, за да поискате разрешение. Не е позволено копирането на статии от блога 1 към 1, без изрично разрешение от нас.

Може ли да отпечатаме ваша снимка на билборд, в списание, на рекламни материали, календари и …?

Разбира се, след като се свържете с мен и уговорим заплащането и авторските права. Но нека не си губим времето, пишете с конкретни оферти. Често получавам запитвания и за да отговоря на всички трябва да имам точна оферта. Вие си знаете бюджета и можете да предложите, нямам време да се пазаря.

Какъв фотоапарат използвате?

В момента съм в процес на обновяване на техниката и преминавам към нова система, за която ще споделя малко по-нататък.
До август 2019 използвах техника на Pentax – Pentax K3II и Pentax K1, като най-използваните от мен обективи са Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II LD Aspherical и SMC Pentax-FA 50mm F1.4. Разбира се, има и други, но през повечето време съм използвал изброените. Pentax K-1 е невероятна камера с невероятни възможности
Използваната техника винаги е въпрос на личен избор и не мога да се ангажирам с препоръки за определен модел или марка техника за вас. Затова, моля да не ме питате какъв фотоапарат бих ви препоръчал. Не следя новостите в техниката и много по-добре би се справил служителят в специализирания магазин. Бих Ви препоръчал да посетите специализиран магазин.

Снимате ли сватби, деца, първи учебни дни, хотели…?

Фотографията за мен е хоби и в много редки случаи работя по поръчка. Не снимам сватби, кръщенета, деца или други подобни събития. Моля запознайте се с информацията за партньори, ако имате идея как можем да си бъдем взаимно полезни.

Продавате ли отпечатани снимки? Мога ли да отпечатам ваша снимка?

Не – не продавам. Но ако искате да си отпечатате моя снимка за стената в … килера или където сметнете за необходимо да окачите нещо мое, свържете се с мен, ще ви пратя кадър в подходящ размер. Не, няма цена за услугата, правя я само заради добрите отношения между хората, но пари не отказвам :-) така, освен вас, и аз ще съм по-приятелски настроен.

Моето село е много хубаво и има хубави неща и традиции за снимане в него, искате ли да ми дойдете на гости?

Разбира се, особено ако живеете в Непал. За съжаление времето и финансите са ни ограничени, но ако смятате, че можете да ни осигурите едно от двете, както и къде да спим, с радост ще дойдем във всяка точка на света. Приятна компания сме и сме най-малко двама (а понякога и с децата, трима или четирима..). Винаги се опитвам да се свържа с местни хора на местата, където ходя, и винаги се получава по-автентично. Та ако искате да споделите някакви мигове с нас – свържете се с мен.  Ако имате хотел, ресторант,  винарна, туристическа агенция или друг бизнес и искате да ни поканите, за да ви помогнем да го промотирате, вижте страницата Работете с нас.

Колко струва сиренето/виното/да ми организирате екскурзия?

Колкото и странно да ви звучи, това наистина са много често задавани въпроси на нашата поща. Получаваме имейли от хора, които са убедени, че ние произвеждаме сирене, продаваме килими и имаме винарна, която се нуждае спешно от етикети. Също така, редовно ни вземат за туристическа агенция и получаваме запитвания за организиране на пътувания. И тук е моментът отново и изрично да уточним, че ние не сме нищо от изброените. Просто обичаме да пътуваме, имаме блог и обичаме да споделяме преживяванията си в него. Научете още в секцията ЗА НАС.

Разбира се, ако ни пратите имейл, за да ни питате за идеи и препоръки за пътувания, винаги сме готови да помогнем, стига да можем. Но ние НЕ сме туристическа агенция и не предлагаме такива професионални услуги срещу заплащане.

Как да се свържа с вас?

Най-лесно е на e-mail: andrey.andreev.photography@gmail.com

[warning]Без да е необходимо изрично писмено позволение, можете да:

  • Препечатате първите 300 думи от статията, със съответните снимки, носещи логото на автора. След края на копирания текст трябва да следва Dofollow връзка „Прочетете още“, водеща към оригиналната статия на нашия сайт.
  • Заглавието, подзаглавията и текстът не могат да бъдат променяни.
  • Името на автора трябва да бъде споменато изрично в началото на статията.[/warning]


Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyrighted Image