Джулай Морнинг на планина във Вила Мелник

Прибрахме се от Естония едва преди няколко часа и знаете ли кое е едно от нещата, които оценяваме най-много у дома? Това, че тук в България има нощ. По това време на север е сезонът на т.нар. бели нощи. Е, в началото на юни не са съвсем бели, но и практически не става тъмно вечер. А как да се порадваш на хубавия ден, когато няма истинска нощ? Та така оценихме колко много всъщност харесваме летните нощи в България, и за една такава хубава нощ ще ви разкажем сега.

Не сме сигурни откъде и защо в България толкова се почита традицията Джулай Морнинг, но пък нямаме нищо против нея. И ние сме посрещали изгрева на палатки на морето, в планината и къде ли не. Винаги е романтично и забавно да се събереш с приятели и други ентусиасти и да будуваш една топла нощ, а накрая да се насладите заедно на красивия изгрев. Едно от традиционните вече места за това в България са хълмовете около Мелник и по-скоро хълмът над винарната Вила Мелник край село Хърсово. И тази година от винарната отново ни канят да споделим с тях посрещането на първото юлско утро и със сигурност емоцията ще си заслужава. Ако се чудите защо пък точно там – защото хълмът над винарната е едно от най-красивите места в района, с невероятна 360-градусова панорама към лозята и пясъчните пирамиди наоколо.

Гледка към масива на Вила Мелник и село Хърсово

Гледка към масива на Вила Мелник и село Хърсово

Джулай Морнинг във Вила Мелник – какво ни очаква?

Сигурно събитието във Фейсбук за посрещането на Джулай Морнинг във Вила Мелник вече ви е попадало, но ние не пропуснахме да попитаме и директно собствениците на винарната, за да сме сигурни какво да очакваме.

„Събитието е със страхотна атмосфера. Винарната работи редовно за турове и дегустации през деня, а когато се разхлади към 6 -7 часа, всички се качваме на хълма над избата. Там има хубава поляна с 360-градусови гледки към Пирин, Оргажден, Рупите, Беласица и Славянка (али Ботуш), лозята в долината и нашата винарна. Който иска, разпъва палатки, който иска просто опъва пикник одеала. Играем настолни игри, ритаме топки, хвърляме фризби, играем бадминтон. посетителите могат да дойдат с коли, каравани, на колела, на мотори (има достатъчно паркинг пред винарната).“ – това ни разказа Милица, дъщерята от милото семейство Зикатанови, собствениците на винарната.

Те обещават да се погрижат и за всички необходими удобства на посетителите. Защото да си на палатка не трябва да означава да се чувстваш некомфортно. Та там си има осветление, ток, хубави тоалетни, душове – почти като на хотел, но по-романтично.

Джулай Морнинг във Вила Мелник 1

Джулай Морнинг във Вила Мелник

Музика, игри, барбекю и вино

Вечерята също ще е организирана доста удобно, за да не се налага всеки да си носи от къщи. На място ще се прави и продава скара и салатки. Но ако държите да хапавате нещо друго, винаги може да си донесете.

И последното се подразбира, но все пак – ще се предлага и най-различно хубаво вино. А Милица ни подшушна, че за всички ще има и освежаваща сангрия.

„Първо изпращаме залеза – гледките са несравними, вие знаете! Цяла нощ ще има музика – местни самодейни групи от Сандански и Петрич – разбира се, лайтмотивът е рокаджийски в духа на Джулай морнинг. Каним всички, които свирят на инструмент да го донесат и да се изявят – сцената е отворена за всякакви музикални, певчески и танцувални изяви (а защо не и някои комик или поет). На зазоряване правим огромен лагерен огън и печем пуканки и сладкишчета. Слънцето изгрява над Пирин и е приказно!“ – извинете ни, гледаме да не пишем като вестник, но Милица толкова хубаво си го каза, че няма смисъл да ѝ преразказваме думите. Вече надушваме вкусните аромати, които се разнасят цяла вечер над лозята.

Джулай над Вила Мелник

Джулай над Вила Мелник

Как да се присъединим?

Входът е свободен, само трябва да вземете палатките или спалните чували и да тръгнете към Мелник. Но ви съветваме все пак да се обадите или да им пишете по-рано, за да имат готовност колко хора да очакват. Звъннете на +359884840320 или пишете на office@villamelnik.com. Разбира се, никой няма да бъде върнат, всички са добре дошли.

Ако нямате палатка, пишете или им се обадете, могат да ви осигурят. Очертава се времето да е достатъчно приятно да се спи и на открито. Но ако имате нужда от съдействие, не се колебайте да им звъннете. Както казахме по-рано, всички във Вила Мелник са едни много хубави хора и можете да очаквате само усмивки и хубави емоции от тях. И ако още не ги познавате лично, посрещането на Джулай Морнинг с тях е чудесен повод да се запознаете.

Джулай Морнинг над лозята във Вила Мелник

Джулай Морнинг над лозята във Вила Мелник

И един прекрасен уикенд в Мелнишко

Тази година Джулай Морнинг се пада в събота срещу неделя и това е чудесен повод да си направите един опознавателен уикенд в Мелнишко. Разходете се из самия Мелник, влезте в Кордопуловата къща, качете се до Роженския манастир. Ако ви останат сили, се разходете по екопътеките над Мелнишките пирамиди. Освен всичко друго, в Мелник има много приятни места за хапване. Но за вино съветваме всички да се отправят към Вила Мелник.

За контакти с Вила Мелник:
Събитието във Фейсбук
Телефон: +359884840320
Е-mail: office@villamelnik.com

Copyrighted Image