Мария Андреева – Копирайтър и специалист Дигитален маркетинг

Мария Андреева

Аз съм Мария Андреева – редактор и преводач на блога www.andrey-andreev.com, както и автор на част от статиите. За мен писането е като стратегическа и увлекателна игра с думите. То е интересно, носещо удоволствие и дори пристрастяващо, също като игра. Но и изискващо опит, мислене и сериозно отношение, ако искаш да я спечелиш.

Играя тази игра от 13 години и вместо да ми омръзне, с натрупания опит става все по-интересна. Разширяването на общата култура и спектъра от теми, по които пиша, е предизвикателство, но и удоволствие. Въпреки това вярвам, че професионалистът не може да разбира от всичко и задълбочените познания и експертиза в конкретни области са условие за написването на наистина качествен, оригинален и ангажиращ текст. 

Затова, макар да мога да напиша статия по почти всякаква тема, поемам ангажименти за създаване на съдържание само в определени области:

  • Туризъм – Пътувания, дестинации, хотели, туристически атракции и преживявания
  • Храна – с фокус върху интересни ресторанти, места за хранене, различни и традиционни храни от света и различните региони. Темите за хранителни режими, нутриционизъм и различни диетични ограничения са по-скоро извън обсега ми на компетентност
  • Вино – Не се и не съм се занимавала професионално с вино, но като любител със сериозни интереси и богати общи познания в областта на винения туризъм в България, имам готовност за създаване на съдържание (статии, поддръжка на социални мрежи и др.) на тема вино и винен туризъм, насочено към широка аудитория. С част от създадените от нас статии по тази тема можете да се запознаете в тази секция в блога.
Вариация на шопска салата с невероятна презентация в ресторант Lavanda в Wave Resort
Мими дегустира Кокорко 2019

 

Дейности, с които мога да съм Ви полезна:

  • Създаване на текстове. Писането на блог статии, новини, прессъобщения и други ПР материали, е това, в което имам най-голям опит до момента. Ако се нуждаете от текст, свързан с тези теми, можете да разчитате на мен за много висока продуктивност и качествено уникално съдържание.
  • Поддръжка на акаунти в социалните мрежи (дигитален маркетинг). Опитът ми е предимно във Facebook и Instagram, които са и най-релевантни канали за българския пазар към момента. При желание и необходимост, има възможност и за проучване и разработване и на други канали.
  • С радост приемам и нови предизвикателства и задачи, с които до момента не съм се сблъсквала, така че не се колебайте да се свържете с мен, за да обсъдим с какво мога да съм Ви полезна.

 

Портфолио

Развиване на блогове

Andrey Andreev Travel and Photography

Блогът Andrey Andreev Travel and Photography бе създаден от съпруга ми, който и до днес е негов основен двигател. Всички статии, публикувани в него, са минали през моята редакция, а част от тях съм написала лично. Заедно с това се занимавам с голяма част от административната работа по блога, отношенията с клиентите и партньорите ни, маркетинга и рекламата.

Kifloblog.com

Паралелно с раждането на второто ни дете, реших да създам свое отделно лично пространство в интернет, където да споделям собствените си мисли за живота, Вселената и всичко останало, по теми извън обсега на настоящия блог. То се нарича КифлоБлог – https://kifloblog.com/ . Стилът на КифлоБлога е по-скоро иронично-саркастичен, но в него ще откриете и сериозни текстове по важни (според мен) теми и проблеми.

Инстрейд застрахователен брокер

От 2011 година насам се радвам на възможността да сътруднича на Инстрейд Застрахователен брокер. Работата ми за компанията е свързана с писане на застрахователни новини, рекламни и маркетингови публикации, прессъобщения, комуникации в социалните мрежи. Имах възможността да работя и за Българската асоциация на застрахователните брокери и да участвам в най-успешните й социални кампании. Към момента, освен за основния сайт на Инстрейд Застрахователен брокер, работя още за специализираните им страници WEBINSДЗО.com и Гаранция.com

Журналистически опит

Кариерата ми като автор на текстове започна през 2006 година и в продължение на над 10 години, от 2006 до 2016 година, работих като репортер и редактор във водещи по това време български печатни медии – в. Труд и в. Стандарт. Имах привилегията да се уча от най-добрите в професията и то във времената, в които качеството на съдържанието бе поставено на пиедестал в изданията, за които работех. Написала съм хиляди новини на теми международна политика, икономика, бизнес, наука и др.

 

Можете да се свържете с мен по един от следните начини:

Е-mail: maryval@abv.bg и kifloblog@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/maria.valcheva.14

 

Copyrighted Image