Home Винен туризъм Мелник 55, серия Граматик на винарска изба Рупел

Мелник 55, серия Граматик на винарска изба Рупел

3 minutes read

Понякога много имаме нужда от хубаво вино, ама много. Толкова много, че в неделя сутринта, когато се подготвяхме за пикник и барбекю в последните прохладни и не толкова летни дни, бързо мушнах едно от любимите си вина в хладилната чанта. Мушнах и три кристални чаши и се заредих с настроение да опитаме нещо хубаво в боровата гора над село Лозен.

Мелник 55 , серия Граматик на винарска изба Рупел
Мелник 55 реколта 2015г.

Денят бе атрактивен и шумен, децата почти ни пощуриха, губехме ги, търсехме ги и … накратко, с удоволствие донесох бутилката със сериозно вино, изкарах чашите, чу се лекото пукване от отварянето на виното и разсипах на Мими, Илияна и мен (4-те деца покрай нас подсказваха, че сипах малко). Мими метна на барбекюто всичко, което бе купила от магазина, който отвориха пред нас, докато липсвахме по време на физическата изолация тази година, и зачакахме.

Мелник 55 – мъничка дегустация в гората

Често съм чувал крайни мнения за мелник 55. Ту много го харесват, ту много го отричат. Ние пък сме попадали и на любими, и на нелюбими вина. Но най-вече сме налучкали, че мелник 55 трябва хубаво да се комбинира с храна. И така – 100% мелник 55  от серията Граматик на винарска изба Рупел – Санданско-Петричка котловина.

Мелник 55 , серия Граматик на винарска изба Рупел
Мелник 55 , серия Граматик на винарска изба Рупел

Нос: ароматът е много плодов, череши и вишни, дим (а може от барбекюто :) ). Страхотен тъмно рубинен цвят. Вкус: тялото му е средно към плътно и оставя приятен плодов вкус, балансирани киселини и… абе за в боровата гора много се отнесохме. Реколта 2015г., която бяхме оставили да поотлежи, но със сигурност може още, но вече трябва да потърсим нова бутилка в избата край село Долно Спанчево.

Мими се раздава на барбекюто
Мими се раздава на барбекюто

С храна: мелник 55 ми се услажда много с барбекю. Телешки кюфтенца и телешки суджук. Пикантни ястия или пък по-ароматни сирена. Ние пробвахме и с други, по сухи меса, и много ни допадна. Миналата година го дегустирахме с вкусна домашна кървавица направо във винарната и това бе страхотна комбинация.

Вино:Gramatik Melnik 55 2015
Страна:България
Сорт:100 % Мелник 55
Реколта:2015 г.
Изба:Винарска изба Рупел
Местоположение:село Долно Спанчево, Петрич
Цена:15 лв. на сайта на избата (безплатна доставка за София)
Барик:вероятно да
Температура на консумация: около 20°C

Изба Рупел

Били сме няколко пъти в Рупел и познаваме хората там, много са готини и в избата цари страшна педантична чистота. И макар всеки вкус да е субективен и да прескачаме от крайност в крайност, ви препоръчваме поне веднъж да им опитате виното, което правят. Но все пак да знаете, че са ни приятели и сме пристрастни.

Последвайте ни в Instagram или Facebook, там сме много активни.


Може да ви хареса също

Copyrighted Image