Home Пътеводител на Добрия вкусИталия Meraviglioso Osteria Moderna, Полиняно а Маре, Италия

Meraviglioso Osteria Moderna, Полиняно а Маре, Италия

Meraviglioso Osteria Moderna

📌 largo Gelso 16, Polignano a Mare, 70044, Italy

Изискан ресторант на топ локация в Полиняно а Маре

🍷 Тип място: Луксозен ресторант, Fine Dining

🍽️ Кухня: Морска

🖐️ Подходящ за: Двойки, срещи с приятели, романтична вечеря, специален повод, бизнес обяд

MICHELIN Guide Selection (2024)

Ресторант Meraviglioso Osteria Moderna се намира на може би най-доброто място в Полиняно а Маре. Разположен е точно до статуята на Доменико Модуньо, който е роден тук, и по пътя на “passeggiata” – популярната вечерна разходка на италианците. Ресторантът е изключително стилен и изискан. Според информацията в сайта, предлага паркинг наблизо, но, с неприятна изненада установихме, че не може да гарантира за него. Тоест, персоналът не беше наясно, че паркингът не работи, което е важна опция за Полиняно а Маре, където паркирането е трудно и скъпо. Персоналът, въпреки че е мил и любезен, не беше напълно адекватен за нивото на ресторанта.

Трябва да отбележим, че посетихме ресторанта извън сезона, което може да е фактор, но за ресторант от такъв ранг не би трябвало да е така.

Храната беше с акцент на пресните морски продукти и наистина бяха изключително приятни. Ястията обаче бяха по-скоро в полето на безопасната и леко скучна кухня – например, риба със сос холандез и аспержи. Някои дори несполучливи – леко прегорелите калмари едва ли са били търсен ефект.

Въпреки това, не искаме да звучим разочаровани – храната беше вкусна, с малки порции и качествени продукти, което предразполага към приятна вечер на перфектна локация. Би било много подходящо да се откъснете от шумните ресторантчета из града. Вероятно е малко по-скъпо от повечето места в Полиняно а Маре.

Липсваше и доста интересното дегустационно меню, което може да намерите на сайта.

Винения лист също е много добър, но в нашия случай трябваше да разчитаме на нашите познания на вино, защото сервизът не бе много запознат с наличните вина или поне дискусията какво ще ни предложат не бе на високо ниво.

Може да потърсите още интересни места в Италия от нашия мини пътеводител:

Последно посещение: април 2024г.

*Това оценяване е изключително относително, щом сме решили да добавим мястото в нашия списък, то чакаме с нетърпение следващото си посещение. Знаете, че има и ресторанти с авторска кухня и по-скромни места и за нас всичките са УАУ, но все пак да ги подредим по някакъв ред.

Но да обясним накратко: 10 е за място, което надминава оччакванията за категорията си. 9 е за най-доброто в категорията си, и всичко над 8 много ни харесва. 7 е по-скоро за непостоянно 8. А за места под 7 предлагам да не обсъждаме.

И така, всичко над 8 е толкова добро, че си заслужава да се посещава често.

9+ ще получават ресторанти с изключително внимание към детайла и аз лично ви препоръчвам да не ги изпускате.


Какво ще ви хареса:

⭐Местоположението

⭐Интериорът

⭐Уютно място и приятна атмосфера

С какво да се съобразите:

🔶Храната е безопасно неинтересна

🔶Обслужването не е много адекватно

🔶Високи цени за предлаганата услуга


Може да ви хареса също

Copyrighted Image