Home Пътеводител на Добрия вкусБелгия (Антверпен) Ni Shifu – много вкусен китайски ресторант в Антверпен, Белгия

Ni Shifu – много вкусен китайски ресторант в Антверпен, Белгия

Малък непретенциозен китайски ресторант с много вкусна автентична съчуанска кухня

🍷 Тип място: Ресторант

🍽️ Кухня: Китайска, Съчуанска

🖐️ Подходящ за: Срещи с приятели, обяд или вечеря

MICHELIN Guide Selection 2024

Ni Shifu е първият китайски ресторант от селекцията на Michelin, в който съм бил, и определено посещението беше запомнящо се. Най-важното, което трябва да отбележа, е че храната беше изключителна. Прочетете останалата част, за да прецените дали да посетите ресторанта.

Ni Shifu Sichuan Cuisine & Fondue е ресторантът на шеф Ни, който представя типичната за Съчуан (Централен Китай) кухня, известна с богатството си на подправки и билки. Ресторантът се намира близо до гарата в Антверпен и е изключително уютен. В тясното пространство са разположени няколко маси, а единственият сервитьор почти се справя с обслужването. Интериорът е тъмен и нетипичен за ресторант от селекцията на Michelin (все пак няма звезди, само е препоръчан), което повишава очакванията ни към храната, за да компенсира липсата на други екстри.

Резервирахме маса още от България, което се оказа правилно решение, тъй като мястото е изключително популярно. Дори се наложи да изчакаме малко, докато освободят нашата маса. Менюто е обширно, с 20 страници, пълно с китайски ястия, изписани с номера отпред. Предлагат се и дегустационни менюта за двама, трима и повече души.

Сервитьорът беше отзивчив и скоро започнахме да получаваме поръчаните ястия. Изключително добри продукти, обилно овкусени с подправки и люто – всичко беше пикантно, което ни допадна, тъй като обичаме силните вкусове. От десетина ястия, само едно или две не станаха наши фаворити, но съчуанската кухня определено спечели нашите сърца.

Напитките изобщо не бяха акцент в менюто. Опитахме белгийски и китайски бири, като белгийските се оказаха по-добрия избор. Въпреки това, всички бири бяха от типа, който може да се намери в супермаркета, без специална селекция.

Препоръчвам ресторанта като непретенциозно място с интересна и вкусна кухня на много разумни цени. Ние бяхме шестима, и някои от нашата компания се върнаха там и в следващите дни, за да обядват.

Последно посещение: март 2024г.

*Това оценяване е изключително относително, щом сме решили да добавим мястото в нашия списък, то чакаме с нетърпение следващото си посещение. Знаете, че има и ресторанти с авторска кухня и по-скромни места и за нас всичките са УАУ, но все пак да ги подредим по някакъв ред.

Но да обясним накратко: 10 е за място, което надминава оччакванията за категорията си. 9 е за най-доброто в категорията си, и всичко над 8 много ни харесва. 7 е по-скоро за непостоянно 8. А за места под 7 предлагам да не обсъждаме.

И така, всичко над 8 е толкова добро, че си заслужава да се посещава често.

9+ ще получават ресторанти с изключително внимание към детайла и аз лично ви препоръчвам да не ги изпускате.


Какво ще ви хареса:

⭐Вкусни ястия, с много подправки и доста пикантни (е, това може би не на всеки ще хареса, но е ключов момент)

⭐Пресни и хубаво приготвени продукти

⭐Добри цени

С какво да се съобразите:

🔶Запазете си маса предварително

🔶Мястото е малко и пълно с хора

🔶Обстановката е доста семпла и невзрачна


Може да ви хареса също

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyrighted Image