Home Като на гости Почивка по болярски – Парк Хотел Арбанаси ****

Почивка по болярски – Парк Хотел Арбанаси ****

7 minutes read

Няколко дни сред една от най-историческите части на България

Събуждам се сутринта и сядам на терасата на хотелската ни стая. Няма как да не се насладя на гледката към Велико Търново и очарованието на планинския град. Е, пред мен малко се е изпречила бившата резиденция на Тодор Живков и мога да му завидя за престоя му тук, както и на гостите му. Така, сред спокойствието на ранната утрин и пролетната песен на птиците, се насладих на изгряващото слънце.

Къде да отседнем в Арбанаси?

Този въпрос не е чак толкова лесен за разрешаване. В Арбанаси, в днешно време, почти всяка къща е хотел, пансион или просто къща за гости. Но ние искахме хем да сме тук, хем да си починем на спокойствие, хем детето ни да се радва на детските си неща. И понеже сме глезанчовци и искахме и да имаме и хубава гледка от терасата, решихме, че ще е най-добре да си осигурим всичките тези удоволствия барабар с летен слънчев басейн, ако може отново с гледка. И така си избрахме Парк Хотел Арбанаси, точно зад бившата резиденция и малко над нея, в рамките на парка, използван от Тодор Живков и обкръжението му. (Местоположение на Парк Хотел Арбанаси)

Парк Хотел Арбанаси

Парк Хотел Арбанаси

[info]В малкото паркче към хотела ни показаха каменна маса, която по всички разкази била от времето на Тодор Живков. И ние поседяхме няколко пъти на нея, като стари партийни лидери.
[/info]

Малко за Парк Хотел Арбанаси

Парк Хотел Арбанаси ни осигури чудесен престой, през деня тих и спокоен, с птички, чуруликащи в парка и удобства, от които дори в момента се възползваме, докато пишем част от статиите си. Детето се преумори от скачане на батут и цамбуркане в басейна. Басейнът не е детски, но нашата младеж може да плува, за разлика от майка си. Е, плува с надуваеми приспособления, но не я е страх.

Ани се радва на басейна в Хотела

Ани се радва на басейна в Хотела

И както във всички хотели в  Арбанаси, така и тук бе по-динамична и шумна съботната вечер. Ако сте дошли да се възползвате от механите и музиката, Арбанаси дава достатъчно много възможности. Но пък през седмицата селцето е тихо и спокойно и ние се насладихме на една прекрасна почивка с изглед към Велико Търново и Царевец.

Нашата стая бе с гледка към Велико Търново и невероятно красивия пейзаж около Арбанаси. Терасата бе много голяма и ние изкарвахме доста време на нея, за да се любуваме ту на изгрева,  ту на залеза, ту просто на нощните светлини на града.

Гледката от терасата на стаята ни в Парк Хотел Арбанаси

Гледката от терасата на стаята ни

А през деня, когато не бяхме по многото исторически места в Арбанаси и Велико Търново, се разхождахме из градината на хотела и детето си играеше на детския кът отвън.

Анито се забавлява на детската площадка

Анито се забавлява на детската площадка

[info]В Парк Хотел Арбанаси може да се насладите и на SPA, има сауна и парна баня, които се пускат по заявка и джакузи, което работи през студените месеци (края на април работеше). Може да си поръчате масаж или да посетите фитнеса. Също има тенис корт и тенис маса. А Мимето хареса много лоби бара в който има и малък детски кът за по-студено време.[/info]
Басейнът в Парк Хотел Арбанаси

Басейнът в Парк Хотел Арбанаси

Шезлонгите пред басейна

Шезлонгите пред басейна

Ресторанта на хотела

Ние сме си претенциозни към ресторантите, особено Мимето, но в Парк Хотел Арбанаси може да похвалим готвача. Всичко, което си поръчахме, бе чудесно сготвено и на разумни цени. На обяд има и обедно меню. Бих ви препоръчал да пробвате и печен суджук на гребен по стара арбанашка рецепта, както и арбанашкото кюфте.

Арбанашко кюфте в ресторанта на Парк Хотел Арбанаси

Арбанашко кюфте в ресторанта на Парк Хотел Арбанаси


Суджук на гребен по стара арбанашка рецепта

Суджук на гребен по стара арбанашка рецепта

Цени в Парк Хотел Арбанаси

И понеже хубавото си е хубаво, но и в повечето случаи се заплаща, накрая ще споделим и за цените на хотела. Направи ни впечатление, че са изключително добри и разумни за предлаганото, а и имаха още по-изгодни промоционални пакети, което прави Парк Хотел Арбанаси един от доста достъпните 4-звездни хотели. Няма да изпадаме в подробности, можете да проверите актуалните цени и оферти.

[info]Много полезен бе и подземния гараж. В Арбанаси и Велико Търново е трудно да се паркира по улиците, та всеки гараж или паркинг са много полезни. Тук колата ни бе на хлад в топлите дни и нямахме чудене къде да я спрем.[/info]

Другата сграда на хотела

Другата сграда на хотела

Когато си тръгнахме

Парк Хотел Арбанаси е едно от местата, където те хваща носталгия като си тръгваш. Ние бяхме само за 3 дни, но когато напускахме стаята, постояхме още малко на невероятната гледка и да се нарадваме за последно на атмосферата. И изпитахме носталгия по трите изпълнени с българска история дни, но и много отморяващи. Получи се страхотна почивка.

И малко творчески моменти на терасата в хотела

И малко творчески моменти на терасата в хотела


Какво да видим наблизо:

[display-posts post_type=“null“ category=“null“ tag=“null“ layout=“layout4″ posts_per_page=“5″ id=“28953,37654,29246,29092,37809″]

Последвайте ни в Instagram или Facebook, там сме много активни.


Може да ви хареса също

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyrighted Image