Home Събития Енциклопедия на Пловдив от Божидар Тотев

Енциклопедия на Пловдив от Божидар Тотев

1 minutes read

На 13 септември бе официалното представяне на книгата на Божидар Тотев – Енциклопедия на Пловдив. За мое щастие, авторът се бе спрял на снимка, правена от мен, за корица на енциклопедията, и така да се сдобия и аз с колекционерското и много хубаво издание.

Много харесвам книги, пълни с интересна информация и любопитни факти, а Пловдив в един от любимите ми градове, най-вече заради историята, която обвива всяка сграда и място в града. Много обичам да чета за него, а и да се разхождам по улиците на града. Но най-вече всичките любопитни ресторантчета и винарски изби около него.

А Енциклопедия на Пловдив е пълна с по-малко знайни и повече незнайни факти и истории за красивия град. На мен ми бе много любопитно да прочета за легендарната пивница „Тихия кът“, където се появило Татарското кюфте. А рецептата била: омесват се 3 кебапчета в едно, слага се лук, кашкавал, люта чушка и червен пипер и се изпича с мерак. Сервирало се по традиция с чаша мавруд, но всъщност едно кюфте стигало за цяла бутилка мавруд.

Радвам се, че се запознах с Божидар Тотев и чакам с нетърпение втория том на енциклопедията. А вие, ако искате да се сдобиете с книгата, ми пишете e-mail, за да ви свържа с автора. Мисля, че не се предлага в момента в книжарници. Тиражът е твърде малък.

Може да ви хареса също

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyrighted Image