Home Вино Гореща вечер със Сандански мискет APLAUZ реколта 2018 г. – Винарска изба Вила Мелник

Гореща вечер със Сандански мискет APLAUZ реколта 2018 г. – Винарска изба Вила Мелник

3 minutes read

Дойдоха ни гости, някак си неочаквано, а бяхме се настроили за разходка, защото вечерта бе много топла, направо гореща и задушна. И се настанихме край масата и решихме да отворим бутилка бяло вино. Тази седмица бяхме решили да пробваме няколко сандански мискета, та имахме само такива охладени. А днес, ден след това, решихме да ви разкажем за това вино, защото се оказа най-любимото ни от всичките.

Бяло вино и семейство Андрееви

Най обичаме да пишем за себе си, не сме ли нарциси? И така, ние обичаме и бяло вино, особено лятото с риба. И обичаме да предизвикваме вкусовите си рецептори и да поразсъждаваме над това, което пием. А бялото вино изпълва голяма част от любопитството ни. Мимето сега ще сготви една вкусна средиземноморска риба и ще я сложи на масата, ние ще отворим отново сандански мискет на Вила Мелник и ще се отпуснем на раздумка за виното и след малко ще ви напишем…

Мимето се готви да готви риба
Мимето се готви да готви риба и по-точно лаврак

Какво представлява виното Сандански Мискет Aplauz 2018 г.?

Започваме с технологията, санданският мискет е селектиран в България от Широка мелнишка лоза, Тамянка и Каберне Совиньон. Не сме присъствали на брането, но с топлия климат на Санданско-петричката котловина не се съмнявам, че реколтата е прибрана още преди края на август.

Добре охладеното вино от Сандански Мискет Aplauz 2018 г. в комбинация с риба
Добре охладеното вино от сандански мискет Aplauz 2018 г. в комбинация с риба

Виното е с прекрасен цвят и много нежно, а и бутилката помага за изисканото първо впечатление. Ние започнахме с виното преди вечеря и то бе добра компания до самия край за десерт с летни плодове. Ароматът е много нежен, на бели цветя, като за ден преди Еньовден е добра препратка. В ароматите откриваме още цитруси – лимон, грейпфрут, които търсим и намираме после и във вкуса. Вино със средно тяло и дълъг послевкус. Освен, че е добро вино за вечерна раздумка с добри приятели в тежките летни нощи, виното чудесно върви и с леки салати, риба, суши, морски дарове (пробва ми се с миди), леки сирена и постни ястия.

Винарска изба Вила Мелник
Винарска изба Вила Мелник
Вино:APLAUZ Сандански Мискет
Страна:България
Сорт:100% Сандански мискет
Реколта:2018
Изба:Винарска изба „Вила Мелник“
Местоположение:село Хърсово, Сандански
Цена:16 -20 лв.
Барик:не, Виното е ферментирало в иноксови съдове.

Винарска изба Вила Мелник и някакви мои размисли

Няма какво да увъртаме, намерили сме си приятели из всякакви изби и това винце се появи някак си спонтанно в колата ни, когато за пореден път се отбихме във Вила Мелник на семейство Зикатанови. Там гледката е приказно тосканска и ние не пропускаме да снимаме всеки сезон, а Анна я обичат всички там. И докато гледам Милица от семейство Зикатанови на 10-годишнината на Uva Nestum – едно прекрасно местенце до Гоце Делчев, което също ни е много любимо, а пък ние си дегустираме тяхното вино, и се събуждат едни такива връзки причинно-следствени и се радваме, че обичаме да обикаляме винарски изби, да си говорим с технолози и семействата от семейните бизнеси и цялата приятелска обстановка ни настройва все по-положително.

Може да ви хареса също

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyrighted Image