Home Като на гости Савхотел – там, където се чувствахме у дома си в Болоня

Савхотел – там, където се чувствахме у дома си в Болоня

5 minutes read

Много е хубаво да имаш на разположение точно един уикенд в Болоня – цял ден събота и цялата неделя, защото не се налага да си вземаш допълнителен отпуск, а и можеш да се отдадеш напълно на дестинацията, без да си ракъсваш времето. Но когато стане въпрос за настаняването, това не е особено удобно, особено ако пътуваш и с малко дете.

Проблемите са два – от една страна късното настаняване (при нас след 22,30) и също така необходимостта да напуснеш късно – поне около 17-18 ч. На някои места можете да си доплатите за късно напускане и вероятно ще ви струва почти колкото цяла нощувка. Но с късното настаняване проблемът на много места си остава, особено в по-малките къщи за гости и семейни хотели в центъра на града.

Е, накрая намерихме перфектното място – Савхотел. Той се намира в района Fiera на Болоня – на около 2 км разстояние от централната гара и може би на около 3 км от центъра и историческите забележителности. Локацията е прекрасна, защото с автобус се стига до центъра за не повече от 10 минути, а ако сте ентусиасти, за 30-40 минути пеша сте там. В същото време районът е много спокоен, чист и сигурен.

[info]Web page: http://www.savhotel.com

Местоположение: Google maps [/info]

Booking.com

Савхотел

Прекрасният Савхотел

Савхотел е 4-звезден хотел, който напълно отговаря на категоризацията си и предлага всичко необходимо за един прекрасен и безпроблемен престой. С денонощната рецепция на този тип хотели късното пристигане не е проблем. Любезните рецепционистки веднага откликнаха на молбата ни да напуснем късно. Още с влизането ни посрещнаха с талони за безплатни напитки и отстъпка в ресторанта за вечеря.

Savhotel в Болоня

Стаята ни в Савхотел

Стаите също не ни разочароваха – просторни, с всичко необходимо и изключително чисти. Въпреки че не бяхме поискали изрично, ни бяха подготвили детско креватче. Удобно бюро, гардероб, просторна и чиста баня с включени тоалетни принадлежности. Всичко това се приема като задължителна част от интериора на всеки един хотел, но на практика не навсякъде го има. В Савхотел наистина нищо не ни липсваше и се чувствахме като у дома си. Водата от чешмата е годна за пиене, но в нашия пакет бе включена и консумацията на вода от минибара. В зависимост от избраната стая, някъде може да ви е включен и целият минибар.

Savhotel в Болоня

Savhotel в Болоня

Закуска за шампиони

Прекрасните ни преживявания в Савхотел продължиха сутринта на закуска, където бяхме посрещнати с превъзходно италианско капучино (или кафе, или нещо друго, каквото си изберете). Особено бяхме впечатлени от разнообразието – толкова много плодове, пресни сокове и полезни храни вероятно на никоя друга хотелска закуска не сме попадали. 3-4 вида домашни кексове, още толкова кроасани и тестени закуски, традиционни сирена и салами (мортадела, разбира се), яйца приготвени по няколко начина.. Няма да излъжем, ако кажем, че това е най-богатата закуска в хотел, на която сме попадали наскоро, и тя допълни прекрасните ни впечатления от Савхотел.

Как да стигнем до Савхотел

Таксито от летището до Савхотел струва около 18 евро, а пътят е около 15 минути. От Савхотел до центъра на Болоня можете да стигнете с автобус 25 – около 10 минути. Билет за еднократно пътуване можете да купите от будките за вестници, както и от магазините Tabacchi – маркирани с голяма буква Т. В тях се продават цигари, лакомства, билети, вестници, в някои има и игрални автомати. Ако нямате магазин наблизо, можете да си купите билет и от автобуса, но там цената е 1,50 евро, вместо 1,30 евро. Ако ще се разхождате из града с автобус, много са удобни картите за 24 часа за всички линии на цена от 5 евро. Купуват се отново от Tabacchi.  Локация на Савхотел. 

[map latitude=“44.512608″ longitude=“11.354014″ text=“Savhotel“ height=“250px“]

Фоайето на Савхотел Болоня

Цените в Савхотел

Хотелите в Болоня като цяло се оказаха доста скъпи, но ако резервирате по-рано, има шанс да попаднете на доста добри оферти. Цените в Савхотел са релевантни на 4-звезден хотел, но ако потърсите стая за месец по-рано, можете да откриете оферта за 70-80 евро на вечер, което за категорията и локацията му е чудесна цена. Вижте цените в Booking.com

Като цяло в Болоня е трудно да откриете прилично бюджетно място за настаняване в централната част, особено ако пътувате с дете. За нас престоят в къща за гости с малки стаи и легла на шумна улица не бе опция, нито пък хостел.

Престоят ни в Савхотел бе по покана на управата на хотела, но всичко, написано за него, е наше лично мнение и впечатление, без да е обвързано с горния факт. Преди да получим покана, обсъждахме да посетим хотела като редовни туристи.

[display-posts post_type=“null“ category=“null“ tag=“null“ layout=“layout4″ posts_per_page=“2″ id=“22787,22327″]

Може да ви хареса също

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyrighted Image