Савхотел – там, където се чувствахме у дома си в Болоня

This post is also available in: English

Много е хубаво да имаш на разположение точно един уикенд в Болоня – цял ден събота и цялата неделя, защото не се налага да си вземаш допълнителен отпуск, а и можеш да се отдадеш напълно на дестинацията, без да си ракъсваш времето. Но когато стане въпрос за настаняването, това не е особено удобно, особено ако пътуваш и с малко дете.

Проблемите са два – от една страна късното настаняване (при нас след 22,30) и също така необходимостта да напуснеш късно – поне около 17-18 ч. На някои места можете да си доплатите за късно напускане и вероятно ще ви струва почти колкото цяла нощувка. Но с късното настаняване проблемът на много места си остава, особено в по-малките къщи за гости и семейни хотели в центъра на града.

Е, накрая намерихме перфектното място – Савхотел. Той се намира в района Fiera на Болоня – на около 2 км разстояние от централната гара и може би на около 3 км от центъра и историческите забележителности. Локацията е прекрасна, защото с автобус се стига до центъра за не повече от 10 минути, а ако сте ентусиасти, за 30-40 минути пеша сте там. В същото време районът е много спокоен, чист и сигурен.

Web page: http://www.savhotel.com

Местоположение: Google maps Booking.com

Савхотел

Прекрасният Савхотел

Савхотел е 4-звезден хотел, който напълно отговаря на категоризацията си и предлага всичко необходимо за един прекрасен и безпроблемен престой. С денонощната рецепция на този тип хотели късното пристигане не е проблем. Любезните рецепционистки веднага откликнаха на молбата ни да напуснем късно. Още с влизането ни посрещнаха с талони за безплатни напитки и отстъпка в ресторанта за вечеря.

Savhotel в Болоня

Стаята ни в Савхотел

Стаите също не ни разочароваха – просторни, с всичко необходимо и изключително чисти. Въпреки че не бяхме поискали изрично, ни бяха подготвили детско креватче. Удобно бюро, гардероб, просторна и чиста баня с включени тоалетни принадлежности. Всичко това се приема като задължителна част от интериора на всеки един хотел, но на практика не навсякъде го има. В Савхотел наистина нищо не ни липсваше и се чувствахме като у дома си. Водата от чешмата е годна за пиене, но в нашия пакет бе включена и консумацията на вода от минибара. В зависимост от избраната стая, някъде може да ви е включен и целият минибар.

Savhotel в Болоня

Savhotel в Болоня

Закуска за шампиони

Прекрасните ни преживявания в Савхотел продължиха сутринта на закуска, където бяхме посрещнати с превъзходно италианско капучино (или кафе, или нещо друго, каквото си изберете). Особено бяхме впечатлени от разнообразието – толкова много плодове, пресни сокове и полезни храни вероятно на никоя друга хотелска закуска не сме попадали. 3-4 вида домашни кексове, още толкова кроасани и тестени закуски, традиционни сирена и салами (мортадела, разбира се), яйца приготвени по няколко начина.. Няма да излъжем, ако кажем, че това е най-богатата закуска в хотел, на която сме попадали наскоро, и тя допълни прекрасните ни впечатления от Савхотел.

Как да стигнем до Савхотел

Таксито от летището до Савхотел струва около 18 евро, а пътят е около 15 минути. От Савхотел до центъра на Болоня можете да стигнете с автобус 25 – около 10 минути. Билет за еднократно пътуване можете да купите от будките за вестници, както и от магазините Tabacchi – маркирани с голяма буква Т. В тях се продават цигари, лакомства, билети, вестници, в някои има и игрални автомати. Ако нямате магазин наблизо, можете да си купите билет и от автобуса, но там цената е 1,50 евро, вместо 1,30 евро. Ако ще се разхождате из града с автобус, много са удобни картите за 24 часа за всички линии на цена от 5 евро. Купуват се отново от Tabacchi.  Локация на Савхотел. 

Фоайето на Савхотел Болоня

Цените в Савхотел

Хотелите в Болоня като цяло се оказаха доста скъпи, но ако резервирате по-рано, има шанс да попаднете на доста добри оферти. Цените в Савхотел са релевантни на 4-звезден хотел, но ако потърсите стая за месец по-рано, можете да откриете оферта за 70-80 евро на вечер, което за категорията и локацията му е чудесна цена. Вижте цените в Booking.com

Като цяло в Болоня е трудно да откриете прилично бюджетно място за настаняване в централната част, особено ако пътувате с дете. За нас престоят в къща за гости с малки стаи и легла на шумна улица не бе опция, нито пък хостел.

Престоят ни в Савхотел бе по покана на управата на хотела, но всичко, написано за него, е наше лично мнение и впечатление, без да е обвързано с горния факт. Преди да получим покана, обсъждахме да посетим хотела като редовни туристи.

Via Zamboni

Под кулите на средновековния Манхатън – уикенд в Болоня, Италия

май 14th, 2017 Андрей Андреев Разхождаме се сутрин рано под стотици арки. Ани веднага започна да тича и да подскача, много ѝ хареса в Болоня, а и ние се радваме на избора си за почивните дни и с нетърпение чакаме да стане време за обяд. Може би всички сте чували за вкусните гозби в Болоня, и ние си признаваме, че…
Мария и Анна Мария

При Анна Мария – мястото с най-вкусната храна в Болоня, Италия

май 2nd, 2017 Андрей Андреев В Траттория Анна Мария спазват по конец над 100-годишни местни рецепти Представяте ли си ресторант, в който няма никаква механизация – няма машина за хляб, нито машина за паста, всичко се реже на ръка и най-сложната техника, която се използва, е един вентилатор? Ресторант, в който се спазват по конец рецепти на домакините от селата…

Copyrighted Image