Колко вкуса има София? Да проверим на Sofia Restaurant Week!

This post is also available in: enEnglish

Sofia Restaurant Week Септември 2018 – 7 дни, 29 ресторанта и сет менюта на цена от 29 лв

Приятели и познати все ни се чудят как си „пропиляваме“ времето при пътуванията в ядене и пиене и може да не видим основните забележителности, но до вкусна храна винаги ще се доберем. Но истината е, че това го правим не само докато пътуваме, а и като си стоим в . И откровено да си признаем, пътуванията извън града почти винаги ни идват по-евтино, отколкото уикенд в . Защото просто не можем да устоим да пробваме някой нов ресторант, кафе, сладкарница, или пък да похапнем за пореден път в добре познато място, което обичаме. Затова и много се вълнуваме, когато наближи Sofia Restaurant Week.

Следващото издание на Sofia Restaurant Week е между 16 и 22 септември 2018 г.! Вече излязоха менютата на ресторантите и са отворени резервациите. Прочетете по-надолу в статията повече за тях. А тук може да видите нашите впечатления от ресторантите, които посетихме на миналото издание през май 2018, които за щастие са част и от септемврийското издание:

Клуб Пушкин – духът на изисканата световна кухня

Подправките на добрата кухня – Ресторант Темперо в София

Какво е Sofia Restaurant Week?

Ако все пак за пръв път чувате за това събитие, ето какво ви очаква. Sofia Restaurant Week се провежда два пъти в годината – през май и септември. Сега, между 16 и 22 септември 2018 ще бъде петото издание. Ресторантите са 29 на брой, както и предишния път. Някои (за наша радост) се повтарят от предишни издания, но за още по-голяма радост има и нови, чиито менюта за пръв път ще можем да пробваме в рамките на Sofia Restaurant Week. Всеки ресторант предлага по две тристепенни менюта (някои и 4-степенни), като цената на всяко меню е 29 лв, без включени напитки. Тъй като повечето участващи ресторанти са доста изискани и с цени над средните за София, тази цена за предлаганото меню е супер сделка. След като разгледате менюто, ще се уверите в това.

Какво е менюто?

SRW May 2018 - Sofia Restaurant week

Менютата на всички ресторанти вече са обявени тук: http://restaurantweek.bg/bg/menus/. Голяма част от предложенията са сезонни. Както и в предишните издания, има по нещо подходящо за всички – включително за вегани, вегетарианци, месоядни, любители на морските дарове. Както и голямо разнообразие от кухни – българска, японска, тайландска, италианска, индийска, арменска, португалска.. има и още, но да не изброяваме. Интересен акцент са и собствените ресторанти с авторска кухня на известни шеф готвачи. Като цяло, най-големият проблем в Sofia Restaurant Week е къде да отидем, защото изборът е огромен и все интересен.

Как да резервираме?

Sofia Restaurant Week May 2018

Едно от най-хубавите неща е, че можем да резервираме маса онлайн. А ако резервирате онлайн, после можете да оставите ревю на ресторанта и да помогнете на останалите, които се чудят дали да го посетят. Резервациите стават от страницата с менютата – разглеждате всички менюта на едно място, избирате си желан ресторант и срещу всеки ресторант има бутонче Резервирай сега. На страницата, коят се отваря, ще видите възможните дати и ще можете да си резервирате маса. И така, запазвате, отивате в ресторанта и се наслаждавате.

Кои ресторанти са най-хубави?

Както казахме, най-трудно е да си изберем къде да отидем. Ние предишния път посетихме Клуб Пушкин и ресторант Tempero. Но ако ни питате дали това са двата най-добри ресторанта – не можем да ви отговорим. За есенното издание си бяхме избрали Social Cafe. Там сме ходили и преди по други поводи, но бяхме особено любопитни как ще се представят на SRW.

Нашият съвет е да разгледате всички ресторанти и менюта и да си изберете това, което ви звучи най-интригуващо и вълнуващо. И, разбира се, да си запазите навреме, за да сте сигурни, че ще има места.

Всичко за Sofia Restaurant Week септември 2018 – тук: http://restaurantweek.bg/bg/

Social cafe in Sofia

Social Cafe Bar & Kitchen и чудесните разходки по „Витошка“, София

септември 17th, 2018 Мария Андреева Може би не сме типичните софиянци, но за нас един добър завършек на неделя вечер е разходка по „Витошка“. Разходка, че малката ни дъщеря да потърчи и поне веднъж да се изплаши, че се е загубила в тълпата и да поиска балони, сладолед, книжка – абе каквото види. А най-често да „похапнем в ресторанта, защото…
Ресторант Пушкин, Клуб Пушкин, Клуб Пушкинъ София

Клуб Пушкинъ – духът на изисканата световна кухня

май 13th, 2018 Мария Андреева На обяд в едно от най-централните и в същото време дискретни места в София Умишлено избягваме думата ресторант в заглавието на тази статия, защото Клуб Пушкинъ е нещо по-специално от ресторант и искаме да ви разкажем за всичко онова, което го отличава от повечето ресторанти, та дори от по-изисканите. Думата Клуб, всъщност, звучи доста адекватна,…

„Подправките“ на добрата кухня – ресторант Tempero в София

май 9th, 2018 Андрей Андреев Истинската храна, приготвена с любов Обикновен делничен ден в София. Много натоварен, а работата ни преследва дори в задръстванията заради поредното събитие в центъра на града. Стоим в колата и въпреки хубавото време навън, не ни е особено весело, та и кой ли обича да стои така? Но хубавото в този ден е, че имаме…

Веднъж месечно изпращаме на нашите приятели и последователи email с най-интересните статии, събития и новини около нас. Абонирайте се, за да го получавате и вие!

View previous campaigns.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of

Copyrighted Image