Home Ние и София Restaurant Week 2022 е тук! Да проверим колко вкуса има в София, Пловдив и Варна!

Restaurant Week 2022 е тук! Да проверим колко вкуса има в София, Пловдив и Варна!

5 minutes read

Приятели и познати все ни се чудят как си „пропиляваме“ времето при пътуванията в ядене и пиене и може да не видим основните забележителности, но до вкусна храна винаги ще се доберем. Но истината е, че това го правим не само докато пътуваме, а и в собствения си град. Но пък пътуването с цел ядене остава наша си лудост, затова следим с радост кулинарните събития. И може да живеем в Стара Загора, но кулинарен уикенд в София никак не ни звучи зле. Защото просто не можем да устоим да пробваме някой нов ресторант, кафе, сладкарница, или пък да похапнем за пореден път в добре познато място, което обичаме. Затова и много се вълнуваме, когато наближи Sofia Restaurant Week 2022. Която отново не е само в София, но ние така си я знаем.

Следващото издание на Restaurant Week е между 7 и 15 май 2022 г. след година и половина пауза през пандемията! Събитието ще се проведе едновременно в София, Пловдив и Варна. Резервациите са отворени на https://restaurantweek.bg/bg/.

Какво е Restaurant Week?

Ако все пак за пръв път чувате за това събитие, ето какво ви очаква. Sofia Restaurant Week обичайно се провежда един или два пъти в годината. В него тази година ще участват 23 ресторанта в София, 3 във Варна и 3 в Пловдив. Всеки ресторант предлага по две тристепенни менюта (някои и 4-степенни), като цената на всяко меню е фиксирана. Тази година ресторантите са разделени в 2 категории. По-голямата част предлагат менюта на цена 39 лв на човек, но във фестивала участват и няколко от най-изисканите ресторанти в София, където менютата са по 59 лв на човек. След като разгледате ресторантите и предложенията им, ще се уверите, че и в двата случая тази цена за предлаганото меню е супер сделка. А да опиташ нещо лимитирано и специално приготвено за събитието в някои от най-добрите български ресторанти е просто страхотно преживяване.

Какво е менюто?

Social Cafe Bar & Kitchen
Social Cafe Bar & Kitchen – Sofia Restaurant Week Септември 2018

Списъкът с ресторанти и менюта можете да видите на https://restaurantweek.bg/bg/restaurants/. Голяма част от предложенията са сезонни. Обикновено има по нещо, подходящо за всички – включително за вегани, вегетарианци, месоядни, любители на морските дарове. Както и голямо разнообразие от кухни – българска, азиатска, италианска.. има и още, но да не изброяваме. Интересен акцент са и собствените ресторанти с авторска кухня на известни шеф готвачи. Като цяло, най-големият проблем в Sofia Restaurant Week е къде да отидем, защото изборът е огромен и все интересен.

Как да резервираме?

Нашият весел екип в Клуб Пушкинъ Ресторант Пушкин
Нашият весел екип в Клуб Пушкинъ, койтов ече не съществува, ама споменът го има :)

Едно от най-хубавите неща е, че можем да резервираме маса онлайн. А ако резервирате онлайн, после можете да оставите ревю на ресторанта и да помогнете на останалите, които се чудят дали да го посетят. Резервациите стават от страницата с менютата – разглеждате всички менюта на едно място, избирате си желан ресторант и срещу всеки ресторант има бутонче Резервирай. На страницата, която се отваря, ще видите възможните дати и ще можете да си резервирате маса. И така, запазвате, отивате в ресторанта и се наслаждавате.

Кои ресторанти са най-хубави?

Както казахме, най-трудно е да си изберем къде да отидем. А и на всяко издание на фестивала ресторантите са различни – някои се повтарят, има и нови, някои пък затварят междувременно или се местят/променят. За 2022 г. има наистина много нови предложения и съвсем откровено ви казваме, че още не сме си избрали, но смятаме да отидем поне на два.

Малко спомени

Ние през май 2018 посетихме Клуб Пушкин, който за съжаление вече не съществува, и ресторант Tempero. За есенното издание през 2018 си бяхме избрали Social Cafe. Там сме ходили и преди по други поводи, но бяхме особено любопитни как ще се представят на SRW и не останахме разочаровани. През есента на 2020 г. открихме новия тогава ресторант Attitude и до днес ни е от любимите места в София. Всяка година списъкът с ресторантите е различен и има нови открития и попадения.

Нашият съвет е да разгледате всички ресторанти и менюта и да си изберете това, което ви звучи най-интригуващо и вълнуващо. И, разбира се, да си запазите навреме, за да сте сигурни, че ще има места.

Всичко за Sofia Restaurant Week 2022 – тук: http://restaurantweek.bg/bg/

Може да ви хареса също

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

1 comment

Николай 2019/04/06 - 6:39 PM

ресторант Tempero е един от любимите ми които посещавам с удоволствие. Все пак ще си открадна някоя друга идея от вашата статия :)

Reply

Copyrighted Image