Колко вкуса има София? Да проверим на Sofia Restaurant Week!

This post is also available in: enEnglish

Sofia Restaurant Week Май 2019 – 6 дни, избрани ресторанти и сет менюта на цена от 30 лв

Приятели и познати все ни се чудят как си „пропиляваме“ времето при пътуванията в ядене и пиене и може да не видим основните забележителности, но до вкусна храна винаги ще се доберем. Но истината е, че това го правим не само докато пътуваме, а и като си стоим в . И откровено да си признаем, пътуванията извън града почти винаги ни идват по-евтино, отколкото уикенд в . Защото просто не можем да устоим да пробваме някой нов ресторант, кафе, сладкарница, или пък да похапнем за пореден път в добре познато място, което обичаме. Затова и много се вълнуваме, когато наближи Sofia Restaurant Week.

Следващото издание на Sofia Restaurant Week е между 7 и 12 май 2019 г.! Чакаме с нетърпение да обявят списъка с участващите ресторанти, ще ви държим в течение! По-долу можете да видите впечатленията ни от ресторанти, участвали в предишни издания, за които има голям шанс отново да са в списъка.

Какво е Sofia Restaurant Week?

Ако все пак за пръв път чувате за това събитие, ето какво ви очаква. Sofia Restaurant Week се провежда два пъти в годината – през май и септември. Сега, между 7 и 12 май 2019, ще бъде шестото издание. Ресторантите обикновено са около 30 на брой, като общия брой за предстоящото издание още не е обявен. Някои (за наша радост) се повтарят от предишни издания, но за още по-голяма радост има и нови, чиито менюта за пръв път ще можем да пробваме в рамките на Sofia Restaurant Week. Всеки ресторант предлага по две тристепенни менюта (някои и 4-степенни), като цената на всяко меню е 30 лв, без включени напитки. Тъй като повечето участващи ресторанти са доста изискани и с цени над средните за София, тази цена за предлаганото меню е супер сделка. След като разгледате менюто, ще се уверите в това.

Какво е менюто?

Social Cafe Bar & Kitchen
Social Cafe Bar & Kitchen – Sofia Restaurant Week Септември 2018

Менютата на всички ресторанти се публикуват тук (когато наближат датите, обикновено 1-2 седмици преди началото): http://restaurantweek.bg/bg/menus/. Голяма част от предложенията са сезонни. Обикновено има по нещо, подходящо за всички – включително за вегани, вегетарианци, месоядни, любители на морските дарове. Както и голямо разнообразие от кухни – българска, японска, тайландска, италианска, индийска, арменска, португалска.. има и още, но да не изброяваме. Интересен акцент са и собствените ресторанти с авторска кухня на известни шеф готвачи. Като цяло, най-големият проблем в Sofia Restaurant Week е къде да отидем, защото изборът е огромен и все интересен.

Как да резервираме?

Нашият весел екип в Клуб Пушкинъ Ресторант Пушкин
Нашият весел екип в Клуб Пушкинъ

Едно от най-хубавите неща е, че можем да резервираме маса онлайн. А ако резервирате онлайн, после можете да оставите ревю на ресторанта и да помогнете на останалите, които се чудят дали да го посетят. Резервациите стават от страницата с менютата – разглеждате всички менюта на едно място, избирате си желан ресторант и срещу всеки ресторант има бутонче Резервирай сега. На страницата, която се отваря, ще видите възможните дати и ще можете да си резервирате маса. И така, запазвате, отивате в ресторанта и се наслаждавате.

Кои ресторанти са най-хубави?

Както казахме, най-трудно е да си изберем къде да отидем. Ние през май 2018 посетихме Клуб Пушкин и ресторант Tempero. За есенното издание си бяхме избрали Social Cafe. Там сме ходили и преди по други поводи, но бяхме особено любопитни как ще се представят на SRW.

Нашият съвет е да разгледате всички ресторанти и менюта и да си изберете това, което ви звучи най-интригуващо и вълнуващо. И, разбира се, да си запазите навреме, за да сте сигурни, че ще има места.

Всичко за Sofia Restaurant Week май 2019 – тук: http://restaurantweek.bg/bg/

Social cafe in Sofia

Social Cafe Bar & Kitchen и чудесните разходки по „Витошка“, София

септември 17th, 2018 Мария Андреева Може би не сме типичните софиянци, но за нас един добър завършек на неделя вечер е разходка по „Витошка“. Разходка, че малката ни дъщеря да потърчи и поне веднъж да се изплаши, че се е загубила в тълпата и да поиска балони, сладолед, книжка – абе каквото види. А най-често да „похапнем в ресторанта, защото…
Ресторант Пушкин, Клуб Пушкин, Клуб Пушкинъ София

Клуб Пушкинъ – духът на изисканата световна кухня

май 13th, 2018 Мария Андреева На обяд в едно от най-централните и в същото време дискретни места в София Умишлено избягваме думата ресторант в заглавието на тази статия, защото Клуб Пушкинъ е нещо по-специално от ресторант и искаме да ви разкажем за всичко онова, което го отличава от повечето ресторанти, та дори от по-изисканите. Думата Клуб, всъщност, звучи доста адекватна,…

„Подправките“ на добрата кухня – ресторант Tempero в София

май 9th, 2018 Андрей Андреев Истинската храна, приготвена с любов Обикновен делничен ден в София. Много натоварен, а работата ни преследва дори в задръстванията заради поредното събитие в центъра на града. Стоим в колата и въпреки хубавото време навън, не ни е особено весело, та и кой ли обича да стои така? Но хубавото в този ден е, че имаме…
Instagram Andrey Andreev Photography

 В нашия профил в Instagram. споделяме още повече снимки и емоции от пътуванията и другите ни случки, затова, ако ви е интересно, следвайте ни и там. 

Веднъж месечно изпращаме на нашите приятели и последователи email с най-интересните статии, събития и новини около нас. Абонирайте се, за да го получавате и вие!

View previous campaigns.

Leave a Reply

avatar

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Subscribe  
Notify of

Copyrighted Image