На луксозна вила с приятелите в Родопи планина – Вила Вучев ***** във Велинград

Кой как го разбира лукса и колко често се отправяме към Вила Вучев

Измина година, откакто последно бяхме във Велинград, а трябва по-често да ходим натам. Някак си живота тече и ни увлича и въпреки че не сме спрели да пътуваме, не сме отделили време за една СПА ваканция във Велинград. А там си е най-доброто място. Но пролетта идва, а Родопите са особено красиви и през пролетта.

[mapsmarker marker=“161″]

Във Велинград ние си имаме любим пристан, когато сме с приятелски семейства. И все намираме повод да се отбием в 5-звездната бутикова Вила Вучев. И както си го разбираме ние, като мъничко семейство лукса, е да можем да се усамотим с приятели, да се повеселим в горещия външен басейн, да се потопим в джакузи или да се наврем в сауната. И да не ни се месят тълпи други почиващи. Да пийнем хубаво вино, а през това време да са ни сготвили домашна храна. И сутрин като се събудим, всичко да е чисто и подредено и да започнем с хубаво кафе, чай или чаша домашен сок.

Вила Вучев – какво се крие там?

Без да ви отегчавам много, да опишем мястото с няколко думи. Вилата е триетажна, на втория и третия са стаите за спане. Те са общо 8, по четири на етаж. Като повечето са със спални, ако не се лъжа две са с по две единични легла. Всяка си има санитарен възел и са много уютни. На приземния етаж има кухня, където готви най-вече персоналът, таверна и малък SPA център (сауна и джакузи) и мъжката стая или детската, както я използваме ние. В нея има мека мебел и голям телевизор, но понеже е малка и уютна, сядаме да гледаме малчовците какви поразии ще измислят. А вилата има и двор с външен басейн с топла минерална вода и още едно джакузи. На двора се излиза от таверната (трапезарията).

Любимата ни стая във Вучев

Любимата ни стая във Вучев

Външния басейн с топла минерална вода

Ето за това ходим ние, и въпреки, че е било -15°C навън, ние сме се къпали, заобиколени от хубав сняг. Незаменимо е да си изпиеш сутрешния чай в 5 сутринта и да се наслаждаваш на тишината наоколо. Особено като децата спят. Но може би само аз съм щурав да ставам така рано, но обичам да ходя да посрещам слънцето в гората. Обичам утринните разходки най-вече в планината, а тук планината е съвсем близо, на 5 минути от къщата започва гората.

Външния басейн на Вила Вучев, Велинград

Външния басейн на Вила Вучев

Та външният басейн и през зимата, и през пролетта, е прекрасен лукс. Но цялата градина с хубава окосена трева и предразполагаща за летни вечери навън е много приятно място, за почивка или барбекю. Ние сме седели под дъжда в джакузито на чаша хубаво вино и отново децата спят. Но пък и те добре се уморяват от цялата гоненица в градината.

Вила Вучев отвън

Вила Вучев отвън

Храната във Вила Вучев

В основния пакет са включени нощувките, закуската и всякакви кафета, чайове и безалкохолни, които консумирате вътре.  Но може да си поръчате любезния персонал да ви сготви нещо. Попадал съм на списъци с печени прасета, домашен сладолед и какво ли не. Ние винаги сме били с по-простички желания, но винаги храната е била прекрасна и никога не сме си мислили да търсим да похапваме другаде. Та поне вечеря трябва да си поискате. Със сигурност ще сте доволни. Поне ние сме.

Ние сутрин много обичаме да се поглезим с хубаво кафе и оставаме разочаровани от много от хотелските закуски. Но тук кафето е италианско и много добро, ама наистина много добро. Има две кафе машини, та имате избор.

Ани похапва банички на закуска

Ани похапва банички на закуска

Какво да правим, докато сме във Вила Вучев?

Ако сте отседнали във Вила Вучев, може и да не ви се прииска да излизате от нея и да правите нещо различно от наличните забавления. Но ако все пак искате да правите нещо навън, има доста варианти. Най-вече, не забравяйте, че сте в град. Велинград е много приятен град и има къде да се разходите – по центъра или парковете, много е приятно и край езерото Клептуза. За по-младите компании сигурно има и дискотеки, но ние не се вълнуваме от подобни атракции. Ние ходим до параклисите, които са съвсем на близо. То всъщност гората започва на две къщи от Вила Вучев и първият параклис  е на не повече от 7 минути пеша. Вторият, „Св. Никола“ е малко по-далеч но е много приятна разходка.

параклис „Свети Никола“

параклис „Свети Никола“

Друго любимо място ни е крепостта Цепина. Тя пък е по-далеч, намира се на 20км от вилата до село Дорково. Много красива планинска местност. Не мога да ви я опиша, посетете я и се уверете сами. В село Дорково има и музей посветен на Мастодонта от Плиоценския период – „Плиоценски парк“.

Бившата хижа Цепина, сега музей

Бившата хижа Цепина, сега музей

Но това са си наши топ дестинации, във Велинград и наоколо може да откриете още много неща. Ние, примерно, обичаме да се возим и на теснолинейката. Това си е чара на Велинград, едно от най-живописните влакчета в Европа.

Как да стигнем до Велинград с влак

Никак не е трудно това пътуване. Трябва да стигнете до гара Септември, която се намира на линията София – Бургас, през Пловдив. Та имате хубава връзка от София, Бургас, Пловдив, Стара Загора и всички гари по пътя. От Септември хващате влака към Велинград или към Банско и Добринище. Разписание може да видите на сайта на БДЖ. Има 4 композиции (02:05; 08:31; 12:34 и 16:00), като цената е направо символична – 2,70лв на човек. Теснолинейката не е високоскоростен влак, но може да се насладите на красивата планина наоколо и ще стигнете за час и половина на гарата във Велинград. Много приятно пътуване е това. Но от тук до Вила Вучев трябва да вземете такси, не е близо.

Теснолинейката към Велинград

Теснолинейката към Велинград

Теснолинейката

Когато падне сняг и решим да пътуваме с теснолинейка до Велинград

януари 31st, 2017 Андрей Андреев Дъщеря ми и аз много харесваме белия пухкав сняг и веднага когато навали обилно, отиваме да играем. А по-хубаво място за прекарване със сняг (без ски писти) от Велинград няма. Може да съм малко вманиачен в бялото чудо на снега и в тишината, настъпила в градчето, след като цял ден е валял сняг, но това…

За ценообразуването на Вила Вучев

Необичайно за България е ценообразуването във вилата. Няма какво да се залъгваме, но лукса и удобствата се заплащат и цените са адекватни на 5-звезден хотел. Но трябва да знаете, колкото повече хора сте, толкова по-ниска е цената на човек. И най-важното е, вилата е само за вас, дори да сте запазили само една стая. Всъщност това е най-големия лукс, спокойствието. Сега, за да не объркаме цените, вижте ги на сайта на Вила Вучев. Ние не ходим сами, защото там винаги е по-забавно с приятели. Но пък сме ходили с най-различни компании.  Ако предпочитате да запазвате хотелите си през световноизвестни онлайн платформи, Вила Вучев може да я намерите и в Booking.com. Вила Вучев се намира в квартал Каменица на град Велинград.

Тази статия сме си я написали по собствени възгледи. Без да сме се ангажирали с Вила Вучев или който и да е. Радваме се, че сме били техни гости. И единственото, което ми липсва, но няма как да се добави, е камина на дърва във вилата за през зимата. Но пък другия път ще запалим тази навън.

Басейн Костенец

Къде да отидем, когато хване студ? – На топъл външен (минерален) басейн!

ноември 12th, 2018 Андрей Андреев Захладнее ли времето, Мимито, Адриана, Анна и аз се залавяме с поредното проучване къде да отидем на топъл външен минерален басейн или поне на мега хубаво SPA. В идеалния случай край нас да се сипят снежинките, падат есенните листа или цъфтят кокичетата, а ние да си „врим“ в топлата вода. Невинаги успяваме да открием нови…

Copyrighted Image