На разходка с ретро трамвай из София и много хубаво българско вино

This post is also available in: enEnglish

Зеленият ретро трамвай на София е една от любимите ни атракции за наблюдаване в редките случаи, когато го засечем по улиците. За съжаление той не се движи по регулярен курс. Пускат го само на празници 2-3 пъти в годината и винаги е много препълнен с желаещи да се повозят. Затова и никога не бяхме имали възможността да се повозим и да му се порадваме на спокойствие. Но и това ни се случи и сме радостни да споделим какво е да се повозиш на трамвая като истински жител на София от преди 100 години.

Собствениците на Vino Orenda

Собствениците на Vino Orenda

Заслугата на това преживяване е на приятелите ни от магазина за българско вино Vino Orenda. Като големи почитатели на виното, и особено на българското, ние много подкрепяме тяхната концепция да предлагат само българско вино и бяхме много радостни, когато ни поканиха да отпразнуваме заедно 5-тия им рожден ден в ретро трамвая. Наистина много приятно преживяване в компанията на пет чудесни български вина, подбрани от домакините. Така първото ни пътуване с ретро трамвая се превърна в една запомняща се винена разходка.

Дегустация на българско вино в ретро трамвай в София

Дегустация на българско вино в ретро трамвай в София

Малко за ретро трамвая на София

Трамваят е марка Siemens и е произведен през първата половина на XX век. Рестарвиран е преди няколко години и от 2015 е една от любимите атракции на София. Всъщност се оказа доста трудно да намерим повече информация за историята на мотрисата, но при първа възможност ще допълним. Засега се насладете на снимките.

Ретро трамвай в София

Ретро трамвай в София

Зеленият ретро трамвай

Зеленият трамвай

Какво вино опитахме

В 30-градусовата жега рожденниците много сполучливо се бяха постарали да подберат по-леки вина. Насладихме се отново на две от вината на любимата ни Вила Мелник – Оранжевото и Bergule Pinot Noir. Розето на Orbelus също бе чудесно. Изненадата на деня бе Middle Forest Chardonnay Barrel на изба Манастира, която още не сме успели да посетим, но явно ще го направим скоро и ще ви споделим по-подробни отзиви. Наистина много ни допадна, въпреки че като цяло не сме фенове на Шардоне. И последно бе десертно вино от сорт тамянка, което се оказа не по нашия вкус.

Със селекцията си домакините доказаха, че добре си разбират от работата и със сигурност бихме се обърнали към тях, ако имаме нужда от помощ за избор на бутилка вино.

Трамваят на Vino Orenda

Трамваят на Vino Orenda

Дегустацията на хубаво вино е приятна навсякъде – и в трамвай, и в ресторант, и у дома, но за мен най-любимият начин си остава на място във винарната, откъдето излиза виното. Прочетете Защо да посетим винарска изба в България и какво ще открием в нея и ще се радвам, ако успея да съм полезен на някого с информацията за този така приятен туризъм.

Copyrighted Image