Home Пътеводител на Добрия вкусИталия Trattoria delle Ruote, Мартина Франка, Италия

Trattoria delle Ruote, Мартина Франка, Италия

Автентичен италиански ресторант с традиционна кухня от Пулия

🍷 Тип място: Изключително автентичен ресторант

🍽️ Кухня: Италианска, Пулия

🖐️ Подходящ за: Туристи опознаващи региона, двойки, срещи с приятели, семейства, обяд или вечеря

Trattoria delle Ruote от 1969г. се намира на 10-тина минути от центъра на Мартина Франка с кола и трябва да видите кога точно работи и да си запазите маса. Още с влизането ни направи впечатление, че основните гости на ресторанта в неделя на обяд са основно възрастни италианци и обстановката бе типично провинциално-италианска и много уютна. Макар че нямаше места за нас, а скоро ресторанта затваряше, ни помолиха да изчакаме да се освободи маса и ни обещаха, че ще ни нахранят.

Trattoria delle Ruote е изключително автентично място, много неподходящо за вегетарианци, но с типични за региона на Мартина Франка ястия: Ragù alla Pugliese  – местната паста орекиете, доматен сос и говеждо кюфте. Capocollo от Мартина Франка се прави ост свинско месо, като се избират най-добрите мускулни участъци от шията до рамото, които се овалват в морска сол и подправки и се оставят да престоят така за 20 дни. След това месото се маринова в гроздов сок за 24 часа, след което се суши и опушва с бадемови черупки и дъбова кора, придавайки му уникален вкус. Bombette са нещо като руладини, пълнени със сирене.

Ресторантът се ръководи като семеен бизнес и тук всичко е сготвено на момента. Менюто е малко и не се е е променяло от десетилетия, та няма да ви изненадат с друго, освен с постоянство в нещата, които приготвят.

Мястото е просто перфектно, за да опитате местната кухня и да получите доза автентичност. Персоналът, макар че не е много добре подготвен да говори на езици, различни от италианския, е изключително отзивчив.

Ragù alla Pugliese

Последно посещение: април 2024г.

*Това оценяване е изключително относително, щом сме решили да добавим мястото в нашия списък, то чакаме с нетърпение следващото си посещение. Знаете, че има и ресторанти с авторска кухня и по-скромни места и за нас всичките са УАУ, но все пак да ги подредим по някакъв ред.

Но да обясним накратко: 10 е за място, което надминава оччакванията за категорията си. 9 е за най-доброто в категорията си, и всичко над 8 много ни харесва. 7 е по-скоро за непостоянно 8. А за места под 7 предлагам да не обсъждаме.

И така, всичко над 8 е толкова добро, че си заслужава да се посещава често.

9+ ще получават ресторанти с изключително внимание към детайла и аз лично ви препоръчвам да не ги изпускате.


Какво ще ви хареса:

⭐Уютно и автентично място

⭐Традиционни ястия от Мартина Франка и Пулия

⭐Любезно обслужване

С какво да се съобразите:

🔶Храната е с голям акцент на месото

🔶Запазете си предварително маса

🔶Далеч е от стария град, нужен е автомобил


Може да ви хареса също

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyrighted Image