Home Винен туризъм Трифон Зарезан 2018 по градски

Трифон Зарезан 2018 по градски

5 minutes read

Софийски квартален Tour de Зарезан или къде да зарежем лозята в София

Откак започнахме да пишем за вино, започнахме и живо да се вълнуваме от празника Трифон Зарезан. По-рано никак не му обръщахме внимание, но винените събития стават все по-интересни. Винарите са винаги хора с доста добри идеи и напълно подкрепяме тяхното решение празникът да се празнува и по стар, и по нов стил, и преди това, и след това, та почти целия месец февруари. Празненства и вино ще има и в София, и във винарните – кой където обича. Тази година в София празниците ще започнат на 3 февруари с едно събитие, звучащо някак едновременно по френски и български – Софийски Квартален Tour De Зарезан.

Вярно е, че от името нищо не се разбира, но пък това е повод да ви разкажем какво ще рече това.  Ще рече, че четири винени магазини/заведения ще отворят врати за дегустации в следобеда на 3 февруари. Във всеки от тях ще бъдат представени вината на 4 различни български изби, общо 16. И е един чудесен повод да се запознаете с тези, които не сте опитвали досега. Разбира се, там ще бъдат и представители на избите, които лично ще разкажат философията на виното си. Може би тук е време да уточним, че събитието се организира с подкрепата на [tooltip tipcontent=“Българската Асоциация на Независимите лозаро- винари е млада и активна организация с нестопанска цел, обединяваща лозаро-винари (предимно семейни предприятия) от различни райони на България, които правят всичко от А до Я: грижат се за лозето, берат гроздето, произвеждат виното, продават бутилките под собствено име/марка. Асоциацията е член на Европейската конфедерация на независимите лозари – CEVI“]Българската Асоциация на Независимите Лозаро-винари[/tooltip], и участващите изби са нейни членове. Тоест, очаквайте предимно малки, фамилни винарни, всяка със свой почерк и и много, много любов и лична история, вложена във виното.

Събитието ще е от 14 до 19 часа, така че ще трябва да бъдете доста експедитивни, ако искате да обиколите всички. Но пък ако успеете и съберете печати от всички локации, ще има томбола с награди. За нас като цяло това е доста трудна задача.

Ето е къде може да се присъедините към кварталния винарски тур:

[blocks layout=“layout2″]
[block background=“#F9E1E1″ text_color=“#000000″ rounded=“false“ shadow=“true“]

СПИРКА 1:

VINO ORENDA WINE SHOP

Винен проект Виа Верде

Иво Върбанов

Изба Манастира

Винарна Марян

 

[/block]

[block background=“ #e1f9e1″ text_color=“#000000″ rounded=“false“ shadow=“true“]

СПИРКА 2:

GRAPE CENTRAL

ул. Цар Самуил №45

Вила Басареа

Шато Коларово

Биовинарна Орбелус

Изба Присое

[/block]

[block background=“ #e1f9e1″ text_color=“#000000″ rounded=“false“ shadow=“true“]

СПИРКА 3:

МАГАЗИН КУПАЖ

ул. Солунска №42

Домейн Мараш

Винен проект Мелвино

Изба Рупел

Вила Терес

[/block]

[block background=“ #F9E1E1″ text_color=“#000000″ rounded=“false“ shadow=“true“]

СПИРКА 4:

РЕСТОРАНТ БИСТРЕЛО

ул. Княз Борис I №66

Изба Боровица

Винарна Братанови

Златен Рожен

Вила Мелник

[/block] [/blocks]

Всички участващи винарни ще ви предложат интересни и качествени вина. Затова нашият съвет е, ако можете, да опитате от всичко. Със сигурност няма нещо, което да не си заслужава. И все пак ние си имаме фаворити, които силно препоръчваме да не пропускате – Вила МелникВинарна Марян и Вила Басареа. Ако още не сте се запознали с техните предложения, в никакъв случай не ги пропускайте! Ако си ги знаете, значи вероятно и вие като нас вече си пазарувате от тях редовно и няма какво да ви обясняваме.

Приятно дегустиране!

Tour de Зарезан

Tour de Зарезан

Може да ви хареса също

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyrighted Image