Home Като на гости5 звезди Grande Vista ***** – новото място на брега на язовир Батак, Цигов Чарк

Grande Vista ***** – новото място на брега на язовир Батак, Цигов Чарк

17 minutes read

Когато посетихме хотела имаше какво да се коментира, но бяхме съвсем скоро след откриването му и в тази статия може да намерите какво да очаквате като възможности, реализацията в днешно време не сме сигурни каква е. Моля, проверете по-скорошни отзиви.

Бавно и тихо краката ми потъват в дебелия мокет на хотела, Мими върви с мен и обсъждаме впечатленията си от хотела, който е отворен от три дни. Децата са някъде, вероятно в детския кът с аниматорката от село Дорково. Говорим си. Не знаем дали да опишем толкова нов хотел или да изчакаме да довършат детайлите, а те са много. Разминаваме се с камериерки, които видимо са тук съвсем отскоро, но усърдно поздравяват гостите. Говорим си и стигаме до заключението, че мястото ни харесва и ще напишем за него, нещо като „трейлър“, предисловие или малко въведение, а всички, които го прочетат, ще се допитат и до други отзиви, обещавате – нали?

Grande Vista ***** - огряван от изгрева на първи юли
Grande Vista ***** – огряван от изгрева на първи юли

Историята – „Панорама“

Хотел “Гранде Виста” се помещава в сградата на някогашния хотел “Панорама” – стара емблема на Цигов Чарк. Името е символ на приемствеността – гледката, която е наистина най-ценното нещо тук, си е същата. Вълнуваща картина на язовир Батак и Родопите около него, която е възхитителна във всеки сезон.

Настоящето – Grande Vista *****

Grande Vista ще е първият петзвезден хотел на язовир в България. Заявката е сериозна и има потенциал, макар че е нужно още малко време, за да заработи в целия си блясък. В първите дни на юли хотелът вече приема гости в част от помещенията. И ние сме едни от тях, нетърпеливи да видим как е. Първото ни впечатление е, че персоналът на рецепция е страшно мил и ангажиран, посрещат ни още на вратата и съдействат за настаняването ни. Децата още с влизането се настаняват в детския кът и ни оставят да се разтоварим на спокойствие. Фоайето е приятно и усещането е като че си в горски кът.

Мими, Адриана и Анна във флоайето на Grande Vista
Мими, Адриана и Анна във фоайето на Grande Vista

Настаняваме се в две срещуположни двойни стаи, защото към момента на нашето посещение не всички студиа и апартаменти са завършени и няма по-подходящ вариант. Единственото студио отстъпихме на нашите приятели Катя и Сашо, които споделиха уикенда с нас, защото и те са с две деца, че и с куче. В Grande Vista допускат домашни любимци с предварителна заявка, което, оказва се, е рядкост. И така, и Каспър е с нас и е доволен.

Изхранването е на база закуска и вечеря, включени в цената на стаята, което ни прави доста добро впечатление. В основния ресторант храната е на бюфет и е доста приятна и добре приготвена. Предстои отварянето и на а ла карт ресторант.

Терасата на ресторанта
Терасата на ресторанта

Напитките се поръчват допълнително и тук в първите дни на хотела имаше известни забавяния с обслужването, но вярваме, че с натрупването на опит и рутина у екипа, и те ще останат в историята. Общото ни впечатление е, че всички много се стараят, а когато има желание, нещата неизбежно се подобряват. Също толкова силно ни се иска да вярваме и че виненият лист ще се подобри, в момента е доста хаотичен, но научихме, че сега се изготвя нова селекция, поверена в ръцете на един от известните български сомелиери.

Хотел Grande Vista - Цигов Чарк и язовир Батак
Хотел Grande Vista – Цигов Чарк и язовир Батак

Цигов Чарк и язовир Батак

Независимо че хотел “Гранде Виста“ все още предстои да покаже пълния си блясък, гледката и природата около него си заслужават да посетите Цигов Чарк при първа възможност. Язовирът, обграден от зелените хълмове на Родопите, е притегателна сила за всички любители на природата, рибари, любители на водните спортове и всички, обичащи тишината и спокойствието.

Цигов Чарк и язовир Батак
Цигов Чарк и язовир Батак

През деня направихме кратка разходка до брега (от хотела е 10 мин. ходене), направихме си пикник и дори разходка с лодка под наем. Ако сте гости на хотела, можете в самия хотел да заявите различни преживявания като екскурзия с пикник до язовирната стена, кратка разходка с лодка, а в бъдеще и конна езда и други варианти за приятно прекарано време. Ние избрахме да наемем моторна лодка за 30 минути, която да управляваме самостоятелно и децата много се радваха.

SPA и басейни

СПА центърът обещава да стане много просторен, уютен, с усещане за разходка в гората и с много приятни преживявания. По време на нашето посещение работеха вътрешният басейн, двете джакузита, а на втория ден и сауните и парната баня.

Децата неуморно скачаха и плуваха в басейна, макар от време на време да им ставаше студено. От началото на юли би трябвало да заработи и външният басейн.

И двата басейна в Grande Vista се пречистват със система за солна електролиза, което много ни зарадва. Ние сме особено чувствителни по темата, тъй като Адрианка има кожен проблем, който се обостря от повечето басейни и дезинфектантите в тях, а този ѝ понесе много добре.

В завършения СПА център ще има още солна стая, зала за релакс и разнообразни водни процедури, които някой ден се надяваме да пробваме.

Обещание за изцяло семейно ориентиран хотел

Идеята на Grande Vista e да се превърне в семеен хотел от най-висок клас, с безупречно обслужване и предлагащ страхотно преживяване за всички. Детският кът вече е отворен и едно от най-впечатляващите неща е, че има аниматор от 10 до 22 ч. всеки ден, като анимацията е включена в цената. Научихме, че анимационната програма ще става още по-богата и ще включва и приключения на открито в бъдеще. За нас и така бе прекрасно, че децата прекараха щастливи часове с милите аниматори, а ние се насладихме на спокойна вечеря.

Както споменахме, в хотела допускат и домашни любимци, така че да няма нито един пренебрегнат член на семейството.

Бихме ли го препоръчали

От първите ни впечатления се вижда, че Гранде Виста има потенциал да се превърне в наистина прекрасен хотел. Ние лично не съжаляваме, че отидохме в съвсем ранните му дни, макар да има още доста детайли за довършване – както около самата сграда, така и по набирането и обучаването на персонала. Прогнозата ни, обаче, е оптимистична, а идеята да го посетите още на този етап съвсем не е лоша, тъй като все още се предлагат отстъпки за настаняване в летните месеци. Все пак, имайте предвид, че не всички съоръжения работят на пълен капацитет и довършителните работи още са в ход. Ако сте ходили наскоро, напишете ни съобщение дали ви е харесало в Instagram.

Язовир Батак и острова на 1-ви юли
Язовир Батак и острова на 1-ви юли

Кога да отидем?

През лятото Цигов Чарк и районът около язовир Батак е страхотна идея за бягство от жегата и тълпите на морето. Но пък през есента вероятно ще можете да се насладите още по-пълноценно на (надяваме се завършения) СПА център на хотел Гранде Виста и да се поглезите хубаво. А и сигурни сме, че есенната гледка на Родопите си струва. Дори да не планирате скорошно пътуване натам, запишете си мястото и следете как се развива, и на нас ни интересно.

Grande Vista ***** - новото място на брега на язовир Батак, Цигов Чарк

Може да посетите:

Може да ви хареса също

Copyrighted Image