Пътеводител на добрия вкус

La Cave du Moulin, София


Малък уютен бар с отлична селекция от френски вина и страхотно обслужване.


🍷 Тип място: Винен бар и магазин

🍽️ Кухня: Студени мезета и сирена

🖐️ Подходящ за: Самостоятелно посещение, двойки, срещи с приятели

Не пропускайте: Вино на чаша на деня, тематични дегустации

La Cave de Moulin е страхотно място в самия център на София, до бул. Витоша, където можете да се насладите на френско вино в прекрасна уютна атмосфера и приятелско обслужване.

Кристиян Йончев и жена му Вероника са собственици на мястото и на цялата концепция на Moulin и внасянето на вина от Франция. Кристиян е не просто собственик на бар, който иска да ни продаде нещо, а пътешественик с великолепна култура и пълен с истории. А Мулен е място, където можете да научите много истории и най-разнообразни, да се изгубите в света на френското вино и да намерите нови приятели и винени ентусиасти, с които да споделите момента.

Селекцията е изключително богата, както на вина от класически сортове и региони, така и на интересни и малко познати попадения. Вината са от винарни, които всъщност са впечатлили Кристиян и Вероника не само с виното си, но и с отношението си и все едно ни предлагат продукти на приятели от Франция, а не просто масово вино.

И ако още с влизането се чувствате загубени сред бутилките, момичетата на бара са страшно компетентни и услужливи и с радост ще ви помогнат да си тръгнете точно с това, за което сте дошли. Разбира се, тръгването не става съвсем бързо, защото с голяма вероятност ще срещнете и други винени ентусиасти, минали случайно или дошли нарочно в бара.

Почти всяка седмица организират различни дегустации на всевъзможни интересни теми, по време на които можете да се запознаете с малко познати реколти, стилове и региони.

Като цяло, посещението в La Cave de Moulin си струва и няма да объркате, ако спрете за чаша вино, докато се разхождате по бул. Витоша в София.

Прочетете подробна статия за La Cave de Moulin тук: LA CAVE DU MOULIN – ФРЕНСКИ ВИНА НА СОЛУНСКА, СОФИЯ

Последно посещение: 08 март 2024г.

*Това оценяване е изключително относително, щом сме решили да добавим мястото в нашия списък, то чакаме с нетърпение следващото си посещение. Знаете, че има и ресторанти с авторска кухня и по-скромни места и за нас всичките са УАУ, но все пак да ги подредим по някакъв ред.

Но да обясним накратко: 10 е за място, което надминава оччакванията за категорията си. 9 е за най-доброто в категорията си, и всичко над 8 много ни харесва. 7 е по-скоро за непостоянно 8. А за места под 7 предлагам да не обсъждаме.

И така, всичко над 8 е толкова добро, че си заслужава да се посещава често.

9+ ще получават ресторанти с изключително внимание към детайла и аз лично ви препоръчвам да не ги изпускате.


Какво ще ви хареса:

⭐Страхотна селекция от френски вина

⭐Отлично обслужване

⭐Уютно място и страхотна атмосфера

⭐Разнообразие от френски вина на чаша

⭐Имат си и изградена общност от любители на виното

С какво да се съобразите:

🔶Пространството е мъничко, но пък има и бар навън на улицата

🔶Предложенията за храна са ограничени, което е обяснимо, все пак е бар

🔶Налични са само френски вина, ако може това да е някаква пречка за ценителите на виното


Може да ви хареса също

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyrighted Image